Sorsolás a rajtdobogón – Iseum Rallye

Megkezdődött az Országos Rallybajnokság 3. versenye, az ISEUM Rally. Idén most először murvás talajon mérik össze tudásukat a csapatok, köztük a Turán Motorsport kettőse, Turán Frigyes és Farnadi Ági. Ahogy az év első két megmérettetésén, úgy most is Ági diktálja az itinert Fricinek

Mivel ez a bajnokság első murvás talajú versenye és a miskolci, illetve ózdi, salgótarjáni versenyeken gyűjtött tapasztalatokra nem lehetett építkezni, a csapat igyekezett a verseny előtti tesztelések, valamint a most először megrendezett kvalifikációs szakasz ismerkedős, edző köreiben a lehető legjobban beállítani az autót.

A murvás útfelület új kihívás elé állította az egész csapatot. Az autót nem csak felkészíteni, hanem gyakorlatilag teljesen át is kellett építeni a versenyt megelőző időszakban. Bekerült minden szükséges védelem és alkatrész, ami a murvás gyorsaságik teljesítéséhez és az autó megbízhatóságához szükséges. A tesztek alatt sikerült jó beállítást találnunk, amit a kvalifikációs szakasz előtti két éles -edzés- alkalmával tovább finomítottunk.

Mivel mi korán, 3-as rajtszámmal teljesítettük a kvalifikációt, akkor még csak azt tudtam, hogy holtversenyben a legjobb időt értük el, de később kiderült, hogy hármas holtverseny alakult ki. A szabályok értelmében ilyenkor az alacsonyabb rajtszámú versenyzőé az előny, így mi másodiknak választhattunk szombati rajtpozíciót. Úgy gondolom, hogy a 8 rajthely jó lesz számunkra.

Szombaton két ismert szombathelyi pálya, az Acsád-Szeleste és a Rally Katlan szerepel a programban, utóbbi körgyorsaságiként is. Összesen 6 gyorsaságit kell teljesíteni, bízom benne, hogy egyik pályán sem lesz zavaró a por, és nem fogja befolyásolni sem a mi, sem az ellenfeleink teljesítményét.