Nem tetszik, de örülünk – Székesfehérvár Rallye

Küzdelemmel teli versenyben végül az abszolút 5. helyet szerezte meg a Turán Frigyes ? Farnadi Ági kettős az Országos Rallyebajnokság 4. fordulóján, a Székesfehérvár Rallye-n.

Nem szeretjük, amikor egy versenyen csak az ötödik helyet érjük el, de most örülünk neki! - kezdte összefoglalóját Frici. Összesen 12 gyorsasági szakasz plusz egy Szuperspeciál várt a versenyzőkre a Székesfehérvár Rallye keretében, ami gyakorlatilag másfél napos verseny volt. Az első versenynapon csak délben indultak a párosok, hogy négy gyorsaságin összemérjék erejüket.

Friciék esetében szó szerint erőfelmérő volt ez a nap, ugyanis a harmadik gyorsaságin tönkrement a kormányszervó, és ?izomból? kellett irányítania az R5-ös Ford Fiestát. Nehezítette a dolgukat, hogy az eső is eleredt, de a mezőny nagy részéhez hasonlóan ők is száraz felületre optimális abroncsokkal vágtak neki a napnak, és ezeket nem is lehetett lecserélni. Végül a határokat feszegető erőfeszítés árán sikerült eljutniuk a szervizparkba, ahol kicserélték a hibás alkatrészt, és vasárnap ismét egy tökéletes autóval folytathatták a versenyt.

A második napon nyolc gyorsasági szakasz és 110 versenykilométer szerepelt az útvonalban. A szombaton ?összeszedett? 40 másodperces hátrány azonban már nem tette lehetővé, hogy a legjobb helyezésekért harcba szálljanak, viszont az 5. pozíciójukat sem veszélyeztette igazából senki. Friciék ennek ellenére két szakaszon is a leggyorsabbak voltak vasárnap, és reális esély nyílt volna a jobb pozíció megszerzésére, akkor még gyorsabbak is tudtak volna lenni.

Az év végi elszámolás szempontjából nagyon fontos pontokat szereztünk Székesfehérváron is, és a szakaszgyőzelmek is bizonyítják, hogy versenyképesek vagyunk. A szombati technikai hiba azonban megpecsételte a sorsunkat, viszont a szervizcsapat önfeláldozó, gyors és precíz munkájának hála ? és amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni! ? folytatni tudtuk a versenyt. A sebességünk megvan, a csapat remekül működik, így az optimizmusunk egyáltalán nem csökkent, és bizakodva tekintünk a bajnokság következő fordulója, a Veszprém Rallye elé, ahol egy igazán jó eredményt akarunk elérni. - zárta szavait Frici.

A Székesfehérvár Rallye végeredménye:

Hadik András ? Kertész Krisztián Ford Fieata R5 1:08:05,4
Herczig Norbert ? Igor Bacigal Skoda Fabia R5 +6,6
Vincze Ferenc ? Bazsó Attila Skoda Fabia R5 +31,8
Velenczei Ádám ? Szedő csaba Hyundai i20 R5 +53,4
Turán Frigyes ? Farnadi Ági Ford Fiesta R5 +1:15,4