34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny – Várakozáson felül

A remek ráhangolódást követően a vártnál is jobban szerepelt Turán Frigyes a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny első versenynapján.

Viszonylag korán reggel 8-kor kezdődtek a felfutások ? így nevezik a hegyiversenyeken az edző- és versenyfutamokat ?, és a kategóriák sorrendje miatt Fricire is hamar sor kerül.

Reggel még meglehetősen hűvös volt az aszfalt, de a Hankook kínálatában erre a hőmérsékletre is van megfelelő gumiabroncs. Azt is figyelembe kellett vegyem, hogy mindössze bő 5 km a táv, így nem kellett annyira odafigyelni, vajon mennyit bír az abroncs.- kezdte összefoglalóját Frici.

Délelőtt összesen két időmérőt tartottak, aminek az eredménye csak a tájékozódást szolgálja, illetve lehetőséget ad arra, hogy a versenyzők éles körülmények között is megismerjék a pályát, ezeket megelőzően ugyanis csak utcai autóval, a KRESZ szabályok betartásával van lehetőségük legalább a nyomvonal feltérképezésére.

Délután két versenyfutam szerepelt a programban, melyek összesített eredménye határozta meg a napi végeredményt. ?Úgy érzem, bennem és az autóban ennyi volt.? ? összegzett röviden Frici. ?A túraautók között az abszolút sorrendben elért 3. helynek nagyon örülök, ugyanis számos, a Ford Fiesta R5-nél ? ami alapvetően egy rally autó ? sokkal erősebb, az aszfaltos hegyipályán gyorsabb autó is volt a mezőnyben.? ? értékelt a versenyző. Szerencsésen alakult az időjárás is, mert ugyan hullott némi eső, de sem a mennyisége, sem az időtartama nem okozott nehézséget, mindenki egyforma ? jellemzően száraz ? pályán autózhatott.

Vasárnap nehezebb versenyre számítok! Nagyon sajnáltam, hogy a lengyel versenyzők a Fiestával, illetve az i20 WRC-vel nem tudták teljesíteni a napot, és nem mérhettük össze erőnket. Vasárnapra megoldják a problémákat, és igy minden bizonnyal nekem is nehezebb dolgom lesz, de a mai sikeren felbuzdulva vasárnap is szeretnék dobogóra állni! - zárta gondolatait Frici.

Galéria a versenyről