Sajnáljuk, hogy nem lesz Budapest Rally

A hatósági engedéllyel kapcsolatban kialakult helyzet miatt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség döntött arról, hogy a 2017. szeptember 1-2-re tervezett Budapest Rallye lemondásra kerül. Az elmaradt futam pótlásáról az MNASZ és a Rendező közösen, várhatóan november 10. és 12. között gondoskodik.

Nagyon sajnálom, rosszul érint, hogy elmarad a Budapest Rallye!? ? kezdte rögtön Frici. A Turán Motorsport párosa az eddig is megszokott elszántsággal és szigorú rend szerint készült a Budapest Rallye-ra, ami a csapat számára különös fontosságú verseny - lett volna.

Bármelyik, már kiírással is rendelkező verseny elmaradása rosszul érintene, de egy Budapesthez közeli lokációjú futamé különösen.? ? folytatta a versenyző. ?A csapatok, a nézők mellett a támogatók is örültek, hogy ebben a környezetben, Budapesthez ennyire közel lesz egy verseny, hiszen az ő szempontjaikból sem mellékes a főváros közelsége.

Friciék ugyan saját versenyautóval vesznek részt az Országos Bajnokságban, így az ? elmaradt, visszamondott ? autóbérleti szerződésé esetleges következményei nem érintik őket, de így is rengeteg olyan költségük merült fel, ami közvetlen kapcsolatban áll a versennyel, és ki kellett, vagy így is ki kell fizetni.

Az egész rally-sportnak árt ez a szituáció, nem méltó a magyar autósporthoz a kialakult helyzet. Még mindig az egyik legnézettebb sportág az autósport, azon belül pedig kiemelkedő a rallye iránti érdeklődés, és ennek ellenére nem kapja meg azt a támogatottságot, amit megérdemelne! Felül kell vizsgálni, hogyan alakult ki ez a helyzet, és ha nehéz is lesz, ki kell javítani a hibát.

A Turán Motorsport vasárnap késő este érkezett haza a Rally Eb csehországi versenyéről, ahol Németh Lászlóék indultak az R5-ös Fiestával. A lengyelországi balesetet követően óvatosan kezdték a cseh versenyt, majd folyamatosan gyorsultak. A 20. hely környékén álltak, amikor egyetlen szakasszal a vége előtt ? egy rossz minőségű úton a rossz kartervédőn keresztül ? megsérült a sebességváltó és elfolyt belőle az olaj, így kiállni kényszerültek.

A Budapest Rally előtti tesztet még épp sikerült lemondanunk, de a csapat már így is sokat dolgozott a Csehországból hazaérkezett kocsin. Most keresnünk kell egy versenyt, amin indulni tudunk, mert szeretünk versenyezni! - zárta gondolatait Frici.