51. Mecsek Rallye – Prológ

Új összeállításban vágott neki a Turán Motorsport párosa az 51. Mecsek Rallye-nak.

A Ford Fiesta R5-ös navigátori ülésébe ugyanis Bagaméri László ült, aki korábban bajnokságot is nyert ebben a szerepben. A verseny előtti teszten ugyan történt egy kisebb technikai hiba, de a szervizcsapat kicserélte a meghibásodott kerékcsapágyat és komplett jobb hátsó felfüggesztést, így a péntek esti prológot teljes harckészültségben várta az autó és legénysége is.

A Pécs Plaza parkolójában megrendezett bemelegítést a második legjobb idővel teljesítette a Turán-Bagaméri kettős, ami tovább fokozta az optimizmusukat az igaz verseny előtt.

Nagyon jól sikerült a prológ, a második idővel elégedettek vagyunk.? ? kezdte Turán Frigyes. A járdaszegélyekkel és gumibálákkal szegélyezett prológon sokat lehetett veszíteni egy elrontott fordulóval, az autó megsérülésének veszélyéről nem is beszélve. ?Tempósan, de kellő óvatossággal autóztunk, a verseny java, neheze csak ez után jön. - folytatta a versenyző. Az 51. Mecsek Rallye útvonala, pályái nagy kihívást jelentenek, de pont ezért is várjuk már a szombati versenynapot, amikor új gyorsasági szakaszokon is versenyezhetünk. Optimistán várjuk a reggeli rajtot! - zárta gondolatait Turán Frigyes.

Nagyon jól éreztem magam az autóban a prológon, és már előtte a teszten is. Nagy élmény egy ilyen autóban versenyezni, amit fokoz, hogy rögtön egymásra tudtunk hangolódni Fricivel, jól tudunk együtt dolgozni. Optimistán várom a Mecsek Rallye igazi gyorsasági szakaszait, a szombati nap nagyon hosszú és nehéz lesz, de pont ezt szeretjük benn! - mondta Bagaméri László.

Szombaton öt különböző pályán hét gyorsasági vár az 51. Mecsek Rallye ORB mezőnyére.