Ezüstös befejezés

Az eredetileg tervezettől eltérően, Egerben ért véget a 2017-es Országos Rallye Bajnokság. A Turán Motorsport versenyzőpárosa, Turán Frigyes és Farnadi Ágnes, mint mindig, most is a jó eredmény elérést tűzte ki célul.

Szokatlanul későn, november elején ért véget a 2017-es Országos Rallye Bajnokság, ami az időjárás alakulása szempontjából lehetett volna akár vízválasztó is. A novemberi ősz során már nem csak az alacsony hőmérséklet, hanem a csapadék esetleges megjelenése is plusz kockázati tényezőt jelenthetett volna.

A verseny előtt az időjárás kiszámíthatatlanságától és változékonyságától tartott mindenki, de szerencsénk volt, végig kellemes, napsütéses időben versenyezhettünk- kezdte összefoglalóját Turán Frigyes. Klasszikus egri pályákon mehettünk, melyek közös jellemzője a magas átlagsebesség. Igyekeztünk ennek megfelelően felkészülni a versenyre, de tisztában voltunk a Ford Fiesta R5 határaival is. A szombati versenynapot nagyon jól kezdtük, az első három gyorsaságin a legjobb időket autóztuk, és vezettük a versenyt. Ahogy besötétedett, elkövettem egy hibát: a verseny előtt nem ellenőriztük versenytempónál is a lámpák beállítását, és egy kicsit felfelé világítottak. Ennek is köszönhetően egy pozíciót visszaestünk, a második helyen zártuk az első napot - folytatta Frici.

Vasárnap megpróbáltuk ledolgozni a hátrányunkat, volt, amikor sikerült is faragni belőle, de Vincze Feriék nagyon gyorsan, ügyesen és pontosan versenyeztek, ezen a hétvégén nem tudtuk visszaelőzni őket. Ezúton is gratulálok a győzelmükhöz, megérdemelten nyertek! A második hellyel egyáltalán nem vagyok csalódott, az egész csapat nagyon jól dolgozott a hétvégén, és azt megelőzően is, elégedetten távozhatunk Egerből - fejezte be gondolatait Turán Frigyes.