Eger Rallye – Szombati versenynap

Hosszúra nyúlt a 2018-as Eger Rally első igazi versenynapja, a szombati. Pénteken este a hivatalos rajtceremóniával ugyan elkezdődött a verseny, de a küzdelem csak szombaton reggel indult.

Összesen 12 gyorsasági szakasz, négy különböző pályán, szerepelt a programban, az utolsó négy már teljes egészében sötétben. A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri Laci 3,3 másodperccel a 2. helyen zárta a napot.

Jó nap volt a mai, nagyon komoly verseny alakult ki Hadik Andrásékkal és Vincze Feriékkel. Feri kétszer is hibázott, de nagyon jó a verseny! - kezdte Frici a nap összefoglalását.

Többször is előfordult, hogy várakoznunk kellett a rajtolás előtt, ami alatt lehűltek a gumiabroncsok. A Hankook versenygumik viszont könnyen visszanyerik az üzemi hőmérsékletüket és még hidegen is jobb a tapadásuk, így ez most számunkra előnyös volt.

A Turán - Bagaméri kettős négy szakaszon is a legjobb időt autózta a 11-ből - egy szakasz kommunikációs problémák miatt elmaradt -, ami bizonyítja versenyképességüket, illetve azt, hogy a futamgyőzelemre is esélyesek.

Még az utolsó kör előtt is azt gondoltam, a sötétben futott szakaszok lesznek nem csak a nap, hanem akár az egész verseny vízválasztói - kezdte Bagaméri Laci. Nagyon meglepett, hogy a sötét ellenére nem változtak a különbségek a párosok között, este is ennyire egyforma időket autóztunk. - folytatta a navigátor.

Vasárnap is folyamatosan a maximumon kell autózni, hiszen a nap végére Kazár Miklósék is felzárkóztak, már négy páros van kis időkülönbségen belül. - vázolta Frici a vasárnapi taktikát.

A gumiválasztás és gumihasználat lesz a vasárnap kulcskérdése, hiszen két jól tapadó pálya után egy nagyon csúszós felületű zárja kétszer is a kört, ráadásul ez lesz a plusz pontokat is adó Power stage, így erre külön is oda kell figyelni. Az óraállítás, illetve a mai nap késői befejezése is ellenünk dolgozik, de profi versenyzők vagyunk, ehhez is alkalmazkodnunk kell. - tette hozzá Bagaméri Laci.

Vasárnap 8 gyorsasági szakasszal fejeződik be az Eger Rally.