ISEUM Rallye 2018 – Sorcsere

Egy hónapos pihenő után Szombathelyen és környékén folytatódik az Országos Rallye Bajnokság az évad első murvás versenyével, az ISEUM Rallye-val. A Turán Motorsport versenyzői, Turán Frici és Bagaméri Laci változatlan elszántsággal és célokkal, de egy kisebb változtatással állnak rajthoz ezen a versenyen.

A Turán Motorsport Ford Fiesta R5-ös versenyautójával nem csak Turán Friciék versenyeznek a 2018-as szezonban, hanem egy szlovák versenyző, Igor Drotár is használja. A két páros versenynaptára időnként fedi egymást, és ilyen május utolsó hétvégéje is. Mivel Frici és Laci a megszokott versenyautója, és a csapat többi tagja Csehországban lesz, ezért másik autót kellett keresnie Friciéknek.

Régóta jó kapcsolatban vagyunk Lovász Paliékkal, többször is segítettem neki az autó beállításaiban, és ő ajánlotta fel, hogy menjünk az ő Hyundai i20 R5-ösével az ISEUM Rallye-n. Ezt az ajánlatot támogatóinkkal is egyeztetve elfogadtuk, így mondhatom ? jégkorongos hasonlattal élve ?, ?sort cseréltünk?, és egy számunkra új modellel vágunk neki az év első murvás versenyének.? ? világított rá Frici a nevezési listában is olvasható ?furcsaság? hátterére.

Az üléspróbán már túl vagyunk, de még egy métert sem mentem az autóval, így a verseny előtti teszteken kell majd magamra állítani az új technikát. Nemrég megérkezett az új motor az i20-ashoz, így egy teljes erőben levő, számunkra új versenyautót próbálhatunk ki. A csere nem változtat semmi máson, azaz ugyanúgy a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk Szombathelyen is, mint mindenhol máshol.-tette hozzá Frici.

Nem lesz ismeretlen számomra a murvás talaj egy R5-ös autóval, hiszen már a 2017-es Mikulás Rallye-n kipróbálhattam az érzést, de az új autó miatt mégis sok az ismeretlen.-kezdte Bagaméri Laci. ?Egy navigátornak is be kell laknia az autót, meg kell szoknia, hogyan ül benne, hogyan lát ki, mit lát egyáltalán, és erre a verseny előtti teszteken lesz majd lehetőségem. Személy szerint én nagyon kedvelem a Szombathely környéki murvás pályákat, mert nagyon jó minőségűek, a tempó is nagy, igazán élvezetesen lehet rajtuk autózni. Sokszor versenyeztem már itt, különböző pilótákkal és autókkal, de mindegyikhez kellemes emlékek fűznek.-tette hozzá a navigátor.

Igyekszünk teljes mértékben kihasználni a pályabejárási lehetőségeket, hiszen rajtunk kívül még 15 páros indul R5-ös autóval, és az első 6-7 páros nagyon gyors, mindenki a győzelemre tör, és esélye is van rá. Úgy gondolom, hogy az autóváltás miatt nem kerülünk hátrányba, de mindent meg kell tennünk a felkészülés során is a jó eredmény eléréséhez.-folytatta Frici.

Mivel a Ford Fiesta R5 Csehországban versenyen lesz, ezért a Turán Motorsport csapata is vele tart, így a megszokott szerelőink nélkül veszünk részt az ISEUM Rallye. Nagyon fognak hiányozni a srácok, de Lovász Paliék csapata is nagyon felkészült, így semmiben nem szenvedünk majd hiányt, ebben biztos vagyok!-mondta zárszóként Bagaméri Laci.