Új autóval indultunk a szezon első murvás versenyén

A váltásra azért került sor, mert a csapat saját autója Igor Drotár vezetésével külföldi bajnokságban is fut, és a két ország versenynaptára fedte egymást május utolsó hétvégéjén.

Friciék több lehetőséget is mérlegeltek, végül Lovász Pál ajánlatét fogadták el, így egy szintén R5-ös Hyundai i20-szal indultak az ISEUM Rally-n.

A tavalyi évtől a murvás versenyeken nemzetközi mintára Magyarországon is bevezetésre került a kvalifikációs szakasz, aminek az eredménye határozza meg, ki hányadiknak választhat szombati rajtpozíciót. Ennek a murvás versenyeken azért nagy a jelentősége, mert sem elsőnek, sem sokadiknak nem jó az ilyen felületen autózni, ugyanis vagy nagyon csúszik, vagy már kialakul egy nyom, ami nem biztos, hogy az, ahol én szeretnék fordulni.- magyarázta Frici a pénteki nap jelentőségét.

A péntek délutáni, komoly tétre menő rövid gyorsaságit végül az 1. helyen zárta a Turán - Bagaméri kettős, 2,3 másodperccel jobb időt futva, mint az őket követő páros. A kvalifikációs szakasz megnyerésének köszönhetően elsőként választhatott Frici és Laci, így szombaton 15-ként teljesítik a gyorsasági szakaszokat.

A pályabejárás során végig esett az eső, így írtuk fel a pályákat, kivéve a rövid pénteki szakaszt, melyet csak nem sokkal az éles rajtja előtt lehetett megismerni.- elevenített fel a pályabejárás körülményeit Bagaméri Laci.

Jó volt végre versenykörülmények között is belekóstolni a Hyundai i20-ba. A friss és erős motorjának teljesítménye most is érezhető volt-mondta a kvalifikáció után Frci.

A verseny előtti tesztek alatt sikerült komfortosan elhelyezkednem az autóban, így ma már csak a saját dolgommal kellett törődjek.-tette hozzá Bagaméri Laci.

Szombaton két helyszínen összesen 6 gyorsasági vár az ISEUM Rally mezőnyére, köztük az egyértelműen győzelmi célokat megfogalmazó Turán Frici - Bagaméri Laci kettősre.