Székesfehérvár Rallye

A 2018-as Országos Rallyebajnokság negyedik versenyét Székesfehérvár központtal a fejéri megyeszékhelyt környező aszfaltos utakon rendezik. A versenyzők így a három héttel korábbi szombathelyi ISEUM Rallye melyet a Turán-Bagaméri kettős nyert meg murvás talaja után ismét aszfaltos gyorsaságikon mérik össze a tudásukat.

Turán Frici és Bagaméri Laci a lehetséges összes (38) pontot megszerezte az ISEUM Rallye-n, amivel három verseny utána bajnoki tabella elejére ugrottak, így minden eddiginél nagyobb motivációval várják a Székesfehérvár Rallye-t.

Tavaly több szempontból is szerencsétlenek voltunk a fehérvári futamon, a meghibásodott kormányszervó mellett még a száraz körülményekre felkészített kocsival-közvetlen ellenfeleinkkel együtt - egy erős zivatarba is belekerültünk, így végül örültünk, hogy az 5. helyen ugyan, de célba értünk. Úgyhogy idén az ilyen meglepetéseket szeretnénk elkerülni! -elevenítette fel Frici a fehérvári versennyel kapcsolatos élményeit. ?Most is, az előző futamhoz hasonlóan Lovász Pali Hyundai i20-ával állunk rajthoz, így ezúttal aszfalton is kipróbálhatjuk ezt az autót. A saját kocsink ismét külföldön szerepel, ezért indulunk mi is bérautóval, de a szombathelyi élmények és eredmények miatt most nem is volt kérdés, mit választunk.-indokolta Frici az i20 szereplését a nevezési listán.

Mivel még sosem mentem gyorsan aszfalton ezzel a kocsival, így a verseny előtti tesztre a szokásosnál is jobban készülünk, mert csak ekkor lesz alkalmunk megismerni az autó viselkedését ezen a burkolaton. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az 1-es rajtszámból eredő előnyöket a legjobban tudjuk kihasználni! - árulta el Frici a versenyt megelőző előkészületekről.

Hiába telt el csak 3 hét az előző futam óta, nagyon várom ezt a versenyt. Tavaly ? egy hosszabb kihagyást követően ? Hoffer Zsoltival indultam Székesfehérváron, és akkor megnyertük a kategóriánkat, így ezt szeretném idén is megismételni, de ezúttal Fricivel.-emlékezett vissza Laci a tavalyi versenyre. ?A saját autónk most is külföldön szerepel, így megint ?kölcsönautóval? indulunk. A múltkor is nagyon jó volt az autó és csapat is, most is bízunk bennük, bár nekem nagyon hiányzik a saját csapatunk. - tette hozzá Laci.

A Székesfehérvár Rallye-n több gyorsasági szakaszra, vagy egyes részeikre jellemző a különösen vizesen nagyon csúszós ?fehér? aszfalt, így a tapadásra változására is oda kell majd figyelni. - emelte ki a verseny egyik különlegességét Bagaméri Laci.

A Székesfehérvár Rallye szombaton 12:00-kor veszi kezdetét, és érdekessége, hogy a városi Szuperspeciált nem a verseny előtt, hanem közben kell teljesíteni. Erre szombaton 17:00-kor kerül sor Székesfehérváron, az Alba Plaza mellett, a verseny célceremóniája pedig vasárnap 18:05-kor kezdődik.