Székesfehérvár Rallye – Szombat

Pontban déli 12 órakor rajtolt el az 1-es rajtszámot viselő Turán Frici és Bagaméri Laci a 2018-as Országos Rallyebajnokság negyedik versenyén, a Székesfehérvár Rallye-n. Az előkelő rajtszámot azzal érdemelték ki, hogy szombathelyi győzelmükkel átvették a vezetést a bajnoki pontversenyben.

A murvás siker után aszfalton is szerettünk volna jól kezdeni a Hyundai i20 R5-tel, de a mai gyorsaságik -Pusztavám-Oroszlány és Pusztavám (Ipartelep)-Csákberény közül csak az utolsón sikerült jól autóznunk. elevenítette fel Frici a nap történéseit. Az első gyorsaságin túl agresszív voltam, a másodikon pedig túl óvatos. Egy kanyar kijáratában lévő gumit is elütöttünk, ennek ellenére az időeredmények alapján a 2. helyen zártuk a napot, mindössze 0,6 másodperccel lemaradva az éllovasoktól.

A három héttel ezelőtti futamon kialakult komfortérzet most is megvolt, az aszfalton is remekül működik minden, jó az összhang Fricivel, tökéletesen dolgozik a csapat. A nap eleje ennek ellenére nem indult hibamentesen, volt egy apró hibánk, de az autón csak külsérelmi nyomok keletkeztek, a működését szerencsére nem befolyásolta az ütközés.-mondta Bagaméri Laci.

Mindössze 6 tized másodperccel vagyunk a versenyben vezető páros mögött, vasárnap nyolc gyorsasági szakasz vár ránk, így már reggeltől keményen fogjuk nyomni, hogy a szombathelyivel megegyező eredménnyel zárjuk a Székesfehérvár Rallye-t!-tette hozzá Frici.

A négy gyorsasági után Székesfehérvár belvárosában a Szuperspeciálon igyekeztünk a nézők kedvében járni, nem feltétlenül a leggyorsabban hiszen nem is mérték az időt akartuk teljesíteni a szakaszt, hanem látványosan Úgy érzem, ez sikerült is, és belülről mi is élveztük! Vasárnap viszont újra a tempóé lesz a főszerep, győzni akarunk!-mondta még Bagaméri Laci az esti szervizben.