Forddal is nyertünk!

A pénteki kvalifikációval megkezdődött a 25. Veszprém Rallye. Ezen az első 15 versenyzőpáros vett részt, és az itt elért időeredmény sorrendjében választhatják meg a szombati rajtpozíciójukat. A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri László a Szombathely után Veszprémben is a leggyorsabb volt a kvalifikáción, de azúttal már a csapat saját Ford Fiesta R5-ösével.

Jó taktikát sikerült kidolgoznunk és megvalósítanunk is a kvalifikáció során, ennek köszönhető ez az eredmény.? ? avatott be rögtön a részletekbe Frici. ?Az első edzőkörre még használt Hankook abroncsokat tettünk fel, de utána már újakkal futottunk. Minden körben javítottuk a korábban elkövetett apró hibákat, és a harmadik, a rajthelyválasztást meghatározó körben szinte hibátlant tudtunk autózni. De még egyszer ki kell emelnem a Hankook gumikat, amik fantasztikusan viselkedtek a mai napon!- folytatta Frici.

Minden a tervek szerint alakult, mindent meg tudtunk valósítani az előzetes elképzeléseinkből.? ? emlékeztett arra Bagaméri Laci, milyen tudatosan is dolgoztak ma Fricivel, illetve az egész csapattal. ?Örülök, a Hyundai után a Forddal is nyerni tudtunk egy kvalifikáción. A céljaink nem változtak, csak az autó.-tette hozzá a navigátor.

Két verseny után újra a saját autónkkal tudunk indulni, ami szuper érzés. Kicsit változtattunk a korábbi murvás beállításainkon, amiért nagy köszönet a Turán Motorsport minden tagjának és az M-Sport-nak is! Úgy tűnik jó irányba mozdultunk, bízom benne, hogy ez az egész hétvégén meghozza a gyümölcsét! -mondta a várakozásaikról Frici.

A 25. Veszprém Rallye első gyorsasági szakasza szombaton 16:10-kor veszi kezdetét, majd ugyanezt a szakaszt teljesítik még egyszer a versenyzők, vasárnap pedig 3 helyszínen összesen hat mért szakasz vár a párosokra.