Örülünk!

A szombati kettő után vasárnap 6 gyorsasági szakasszal fejeződött be a 2018-as Országos Rallye Bajnokság ötödik futama a 25. Veszprém Rallye. A Turán Motorsport Párosa Turán Frici és Bagaméri Laci a 2. helyen zárta a murvás versenyt.

A pénteki kvalifikáción aratott győzelem után a verseny céljában is a dobogón ünnepelhettek Friciék. A 2. helyezésükkel nem csak megőrizték, hanem növelték is előnyüket a bajnoki ponttáblázat élén. Ezzel ?nagyon örülünk a Veszprém rallyen elért eredményünknek, ami után elmondhatom, hogy mind az öt eddigi futamon dobogós helyen végeztünk!? ? mondta boldogan Frici. Szombaton egy kicsit elhibáztam a gumivágást, emiatt jobban koptak az abroncsaink és a nap végén csak az 5. helyen álltunk. Vasárnap nem követtük el ezt a hibát és folyamatosan jó időket tudtunk autózni, így fokozatosan javítottuk a pozíciónkat. A Hankook gumiabroncsok végig kiválóan működtek. Ennek is nagy szerepe volt a jó eredményben. A 2. helyünkkel - amit mi is csak a célceremónia előtt tudtunk meg, mert Herczig Norbiék leadták a menetlevelüket - növelni tudtuk előnyünket a bajnokságban.- folytatta Frici.

Fricivel eddig minden idei versenyünkön dobogóra állhattunk, ami fantasztikus érzés. Ezek az eredmények kemény munka gyümölcsei, ami minden egyes tizedmásodpercért megéri!-mondta a célba érkezést követően Bagaméri Laci.

A pályabejárás során készített pontos itiner volt a mostani eredmény egyik kulcsa. Nagyon köszönjük a Turán Motorsport minden tagjának, a verseny előtt és alatt nyújtott segítségét, ez az eredmény az ő érdemük is!- egészítette ki a navigátor.

Sikerült folyamatosan javuló eredményeket nyújtanunk ezen a versenyen, aminek a végén a plusz pontokat adó Power stage-et megnyertük. Az ezért járó pontoknak is nagy jelentősége lehet az év végén!-tette még hozzá Frici.

Az Országos Rallye Bajnokság következő állomása szeptember első hétvégéjén, augusztus 31. és szeptember 2. között az Ózd-Salgó Rallye.