Ózd-Salgó Rallye: Prológ

Az ózdi prológgal megkezdődött a 2018-as Országos Rallye bajnokság 6. futama, az Ózd-Salgó Rallye.

A péntek késő délutáni, esti, igazán közönségszórakoztató autózásra a salakarénában került sor. Az ORB és ORC értékelésében 50 páros teljesítette a távot, közülük a Turán Motorsport kettőse, Turán Frigyes és Bagaméri Laci volt a leggyorsabb.

?Lazán, de pontosan autóztunk.? ? foglalta össze tömören Frici a prológ történéseit. ?Jól sikerült a rajt is, ez is hozzájárult a jó eredmény eléréséhez. De ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, a verseny holnap egy igazán komoly nappal folytatódik, most erre készülünk.? ? folytatta hasonlóan tömör stílusban a pilóta, amivel egyben indokolta is a sietségét.

?A Székesfehérvár Rallye-n mentünk utoljára ezzel az autóval, és akkor éreztem egy kis bizonytalanságot a hátsó futómű felől, így ezzel kifejezetten sokat foglalkoztunk az Ózd-Salgó Rallye előtti teszten. Bízunk benne, hogy versenykörülmények között is jobb lesz az autó.? ? mondta zárszóként Frici.

?Nagyon jó érzés volt ilyen sok néző előtt autózni a prológon!? ? osztotta meg a prológon szerzett élményét Bagaméri Laci. ?Az eredménynek külön örülünk, még ha ez nem is számít bele a verseny végeredményébe, de a presztízsértéke így is óriási. Ma még a közönség szórakoztatása, a látványos autózás volt az elsődleges, de szombattól már a tempóé lesz a főszerep, így reggeltől a gázon fogunk állni!? ? foglalta össze a napot röviden a navigátor.

A 2018-as Ózd-Salgó Rallye szombati ? 2018. szeptember 1. ? napján 11 gyorsasági szakasz vár az ORB indulóira, köztük két alkalommal a salgótarjáni városi szakasz is.