Vissza a Mecsekbe – 52. Mecsek Rallye

A legtradicionálisabb futammal folytatódik az Országos Rallye Bajnokság 2018-as pontvadászata, az 52. Mecsek Rallye-val. A Turán motorsport párosa, Turán Frici és Bagaméri Laci Ford Fiesta R5-én az 1-es rajtszám most nem csak azt jelenti, hogy ők vezetik a bajnoki tabellát, hanem azt is, hogy pont egy évvel ezelőtt ültek először egy versenyautóban.

A Mecsek Rallye, és egyáltalán Pécs a kedvenc versenyeim, kedvenc városaim közé tartozik. Ez nem csak a rallye-nak köszönhető, hiszen korábban a hegyiversenyeken is arattam itt győzelmeket, de kétségtelen, az is javít a környékhez fűződő viszonyomon, hogy a Mecsek Rallye-t eddig kétszer nyertem meg abszolútban.-emlékezett vissza Frici a kellemes pécsi emlékeire.

Most is ugyanúgy készülünk, mint eddig, a lehető legjobb eredmény a célunk. Nem számolgatjuk a pontokat, egyszerűen a jó szereplésre törekszünk. A tavalyi hibát viszont nem engedhetjük meg magunknak. A Mecsek Rallye-n a saját Ford Fiesta R5-ös versenyautónkkal indulunk, aminek a felkészítésében az M-Sport ismét a segítségünkre volt, a beállítások finomítását pedig egy hosszabb teszten végezzük el.-mondta a felkészülésről Frici.

Kezd izgalmassá válni a történet, szoros a bajnokság állása. Egy jó eredményt kell elérnünk ahhoz, hogy nyugodtan érkezhessünk a Nyíregyháza Rallye-ra. Már év közben is mondtam, minden az utolsó futamon fog eldőlni, és ez valóban így is lesz. - tekintett kicsit már a Mecsek Rallye-n is túlra Bagaméri Laci. Minden téren nagyon komolyan készülünk az 52. Mecsek Rallye-ra, technikailag és emberileg is. Igyekeztem minden más programomat, kötelezettségemet úgy szervezni, hogy a verseny előtt már ne kelljen semmi mással foglalkozzak. Ahogy mindig, most is a lehető legjobb eredmény elérésére fókuszálunk!-mondta Laci, aki egy évvel ezelőtt, az 51. Mecsek Rallye-n navigált először Fricinek.

Személy szerint örülök a sok gyorsasági kilométernek, számomra nem idegenek a 200 km feletti versenyek sem, hiszen a vb-n is ilyeneken vettünk részt. A Hankook kínálatából pedig bármilyen időjárási körülményhez illő abroncs a rendelkezésünkre áll, így az eddig is mutatott kiegyensúlyozott szereplésünknek nincs semmilyen "elméleti" akadálya.- tette hozzá zárszóként Frici.