Prológ a Mecsekben

A szokásosnak tekinthető péntek esti prológgal vette kezdetét az Országos Rallye bajnokság utolsó előtti fordulója, az 52. Mecsek Rallye. A versenynek alapos felkészüléssel, és feszültségektől mentesen vágott neki a Turán motorsport párosa, Turán Frici és Bagaméri Laci.

A Ford Fiesta R5-ön levő 1-es rajtszám azt jelentette, hogy Friciék teljesítették utolsónak a közönség által is nagyra értékelt prológot. A helyszínen több ezrem, az élő közvetítésben pedig több tízezren követték nyomon az eseményeket.

A legjobb idő beállítására egészen az utolsó párosig várni kellett, ugyanis Friciék kerek 1 másodperccel autóztak jobb időt, mint addig bárki. Igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni a felkészülés során, hogy mind a technikai, mind az emberi oldalról 100%-osak legyünk. A prológon igyekeztem gyorsan autózni, de a tempó magával hozza a látványt is, így minden szempontból elégedetten tettük be az autót az éjszakai várakozóba.-mondta Frici.

Minden úgy alakult, ahogy elterveztük!-kezdte Bagaméri Laci. Ez ugyan csak a prológ volt, de komolyan vettük, és úgy autóztunk rajta, mintha rendes gyorsasági lenne. Meg is lett az eredménye! Ezt szeretnénk szombaton és a vasárnap is megvalósítani.-tette hozzá a navigátor.

Ahogy eddig, most sem "minden áron" módon fogunk autózni, hanem a tőlünk megszokott kiegyensúlyozottsággal törekszünk a lehető legjobb eredmény, azaz a győzelem elérésére. Hosszú verseny az idei Mecsek Rallye, ráadásul minden pályája önmagban is hosszú, így a gyorsaság mellett a higgadtság lehet a jó eredmény kulcsa.-zárta gondolatait Frici.