Egerben újra dübörög a ménes

inden idők legszorosabb, legizgalmasabb Magyar Országos Rallye bajnoki harca és szezonzárója után hamarosan újraindul a 2019-es bajnokság. Ismét Eger és környéke ad otthont a szezonnyitónak, amin aszfaltos gyorsasági szakaszokon, három napon keresztül mérik össze erejüket, tempójukat a párosok

Sok időt töltöttünk távol a versenypályáktól, sőt a versenyautótól is, így már nagyon várjuk, hogy Egerben kezdetét vegye a 2019-es Országos Rallye Bajnokság-kezdte a szezonközi szünet lezárásaként Frici. A hiányérzet most kezdi elérni a csúcspontját, amiben az is közrejátszik, hogy az autó és a csapat már túl van az első versenyén  Szilágyi Janiék indultak vele a Krumlovec Rallye-n -, sőt Egerig még egy megmérettetés vár rájuk, Fogassy Gergőék indulnak a Ford Fiesta R5-ünkkel a Rebenland Rallye-n. Ezeknek a versenyeknek köszönhetően ugyan már testközelből, de mégis kívülről érzem a versenyek hangulatát. A tünetek enyhítés érdekében, no meg a bajnokság első versenyére való készülés jegyében elővettem a régebbi belső kamerás felvételeket is-avatott be Frici a felkészülés rejtelmeibe is.

A Turán Motorsport szervizcsapata -különösen Szabó József és Tarjáni Gabi, a munkájukat ezúton is köszönöm! -a tél alatt teljesen felújította a Ford Fiesta R5-öst, mind motorikusan, mind a hajtásrendszer tekintetében 0-kilométeres lett az autó. Szerencsére, idén is élvezhetjük a Shell kenőanyagok támogatását, a 2019-es szezont is a Ford Fiesta R5-tel teljesítjük.-tekintett előre Frici. Ezzel az autóval már rengeteg tapasztalatot szereztünk, nagyon sok körülményre rendelkezünk beállítási adatokkal, amik ráadásul a Hankook gumiabroncsokkal is összhangban vannak, így az egész csomag egy jó egységet alkot.

Az Országos Rallye Bajnokság első versenye az Eger Rallye lesz, 2019. március 29-31. között. Nem a szívem csücske az egri verseny, de mivel ez a szezonnyitó, ezért mégis nagyon várom már. Kifejezetten kedvenc pályám nincs is rajta, mindig az tetszik a legjobban, amelyiken nyerni tudunk!-tért rá Frici a legközelebbi versenyre. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy most már tényleg csak a versenyzésre kell koncentrálnunk, ugyanis az elmúlt hónapokban Laci is és én is mindent megtettünk a szezon előkészítése érdekében.

A 2018-as volt ez első közös, teljes éve Turán Fricinek és Bagaméri Lacinak, ami alatt közel 1500 gyorsasági kilométert tettek meg. Ez a második évem a csapatnál, és nagyon boldog vagyok attól, hogy együtt tudjuk folytatni a versenyzést!-kezdte Laci. Az elmúlt szezon minden percét élveztem, magát az autózást és a küzdelmet a tizedmásodpercekért is. Az idei évnek is hasonló elszántsággal indulunk neki, és úgy érzem, minden esélyünk és lehetőségünk  jól működő csapat, versenyképes autó, felkészült versenyzők megvan, hogy javítsunk egyet az év végi helyezésünkön.-célzott Laci a célkitűzéseikre is.

Nekem viszont az Eger Rallye az egyik kedvenc versenyem! Én nagyon régen mentem a parádsasvári pályán, örülök, hogy szerepel a programban. A tél folyamán igyekeztem minden téren elérni azt, hogy a szezonban csak a versenyekre kelljen koncentrálnom. Ugyan több hónappal ezelőtt volt a Nyíregyháza Rallye, de az ott mutatott formát szeretnénk átmenteni Egerbe is. Az is jelentős különbség lesz a szezonnyitón, hogy nem csak másfél verseny, hanem több mint egy teljes közös szezon van a hátunk mögött Fricivel, és ebben a sportban minden együtt versenyzett percnek, kilométernek jelentősége van.- tette még hozzá a Turán Motorsport navigátora, Bagaméri Laci.