Eger Rali – Szombat

Kilenc gyorsasági szakasz várt az Eger Rallye szombati versenynapján a Turán Motorsport párosára az idénynyitó Eger Rallye-n, mely után a dobogón várja a folytatást Turán Frici és Bagaméri Laci.

Az előzetes terveknek megfelelően autózott a Turán Frici és Bagaméri Laci az Eger Rallye szombati versenynapján. A három különböző pályát tartalmazó útvonal kilenc gyorsasági szakasza közül a Parádsasvár és Mátraalmás közöttit egyszer meg is nyerték, amivel az összetettben is átvették a vezetést. Később, részben egy defekt, illetve a jobb hátsó lengéscsillapító meghibásodása miatt -  a vezető pozíciót ugyan át kellett adják, de így is a második helyről, 8,1 másodperces hátrányból várják a vasárnap szakaszokat.

Határon autóztunk egész nap, mi mindent megpróbáltunk. Tudtuk, hogy az egerbaktai, illetve a verpeléti szakaszok nem kedveznek a mi autónknak, ezért a parádsasvári szakaszra kellett koncentrálnunk, ott tudtuk ezt kompenzálni.-kezdte a nap összefoglalóját Frici. Amikor második alkalommal autóztunk erre, lett egy jobb hátsó defektünk. Ennek ellenére is 2. időt teljesítettük, így nem estünk nagyon vissza az összetettben sem. Ez után éreztem, hogy az autó jobb hátulja nem olyan stabil, mint korábban. Kiderült, megsérült a lengéscsillapító is. Ezek fényében az, hogy 8,1 másodperces hátránnyal az összetett 2. helyen állunk, tökéletesen elfogadható eredmény, elégedett vagyok.-tette hozzá a pilóta.

Az utolsó körben hozzáértünk egy lassítóhoz, ráadásul az én oldalamon!- volt Bagaméri Laci első mondata az esti szervizbe érkezés után. Idén szűkebbek a lassítók, de nem ez okozta a bajt, hanem az autó jobb hátuljának viselkedése. Szerencsére csak 3-4 másodpercet veszítettünk ezzel, így a 2. helyen zártuk ezt a mozgalmas versenynapot. Sokat szereltük mi is az autót, mert nagyon különböztek a pályák egymástól, és ehhez alkalmazkodnunk kellett. - tette hozzá a navigátor.

Vasárnap, a 2019-es Eger Rallye zárónapján három helyszínen összesen hat gyorsasági szakasz vár Turán Fricire és Bagaméri Lacira, a hivatalos célceremónia 17:28-kor lesz az egri Dobó téren.