Székesfehérvár Rallye Szombat – A maximumon autózva

Három mért gyorsasági szakasz szerepelt a 2019-es Székesfehérvár Rallye szombati versenynapjának útvonalában, amit a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri Laci a határon autózva teljesített. A napot ennek ellenére a 8. helyen zárták, de ez még a verseny előtt kapott büntetésnek köszönhető.

A büntetés miatt egy kicsit kedvetlenül kezdtem a versenyt, de aztán hamar felvettük a ritmust, és jó tempót tudtunk autózni.-kezdte Frici a nap eseményeinek mesélését.

Mind a három gyorsaságin gyorsultunk, de úgy tűnik, az ellenfelek is tudtak javítani. A harmadik szakaszon egy kicsit sokat is vállaltunk, és egy balos kanyarban lecsúsztunk az útról. Kb. 100 métert az út mellett a sárban tettünk meg, de az időnk még így is jobb volt, mint az előző két alkalommal.- tette hozzá Frici.

Szerintem egész nap nagyon gyorsan mentünk, az utolsó gyorsaságin történt kicsúszásunkból pedig szinte semmit nem vettem észre. Éreztem, hogy valami történik, de annyira sűrű volt ott az itiner, hogy nem volt időm felnézni!-részletezte a nap legizgalmasabb történését a saját szemszögéből Bagaméri Laci.

Nem mi voltunk ma a leggyorsabbak, pedig belülről nagyon gyorsnak tűnt. Hogy esetleg a túlvállalásnak, vagy másnak köszönhető, még nem tudjuk, de vasárnapig kielemezzük az adatokat!-tette hozzá a navigátor.

Vasárnap 3 helyszínen 9 gyorsasági szakasz vár a Turán Motorsport kettősére a 2019-es Székesfehérvár Rallye-n, és az első nap végi kis időkülönbségeknek köszönhetően a szombatinál akár sokkal jobb végeredmény is reális célnak tekinthető számukra.