26. Veszprém Rally

Július első hétvégéjén a 26. Veszprém Rallye-val folytatódik az Országos Rallye Bajnokság. A Turán Motorsport versenyzőpárosa, Turán Frici és Bagaméri Laci a tavalyi dobogós helyüket idénre is megcélozták.

Egynapos murvás versenyre készülnek a versenyzők július 7-én, kilenc gyorsasági szakasz vár rájuk. A szervezők hétfőn zárták a nevezéseket, összesen 79 csapat jelentkezett, hogy megméresse magát a 26. Veszprém Rallye-n különböző kategóriákban.

Egyetlen napba sűrítették a versenyprogramot a rendezők az idei Veszprém Rallye-ra, mozgalmas szombatra készülünk. Ebben nem az a legnagyobb kihívás, hogy 130 gyorsasági kilométert kell megtenni egyetlen nap alatt, hanem inkább az, hogy így a Szuperralye szabályokat nem lehet alkalmazni. Egy technikai hiba miatt ezen a versenyen sokkal többet lehet veszíteni, mint a többi futamon, illetve napi pontok is csak egyszer járnak.-mélyedt bele Frici a rallye szabályaiba.

A megfelelő gumiabroncs kiválasztása illetve a gumik megóvása is izgalmas feladat lesz, ugyanis 60 km-t kell megtenni egy készlettel, ami a murvás pályákon komoly kihívás. A verseny előtt még lesz egy rövid tesztünk, de a tavalyi beállítások jók lesznek a mostani hétvégére is, megfelelő volt a tempónk. Az autó már készen van, várja a tesztet és a versenyt.-búcsúzott Frici.

Nagyon várom már a Veszprém Rallye-t, mert ez az év egyetlen murvás versenye, és szeretünk murván versenyezni. Mindenképpen jó eredményt várunk, hiszen tavaly dobogós helyen zártunk, jó lenne ezt most megismételni! - mondat Bagaméri Laci

A 26. Veszprém Rallye rajtsorrendjét a július 6-i kvalifikáción elért időeredmények alapján határozzák meg a versenyzők, a verseny rajtja július 7-én 7:30-kor lesz, az első gyorsasági szakasz 8:33-kor indul.