Veszprém: Egyik szemünk sír, a másik nevet

Negyedik helyen zárta a 26. Veszprém Rallye-t a Turán Motorsport párosa

Szombat este egy rajtsorrendet meghatározó kvalifikációs körrel vette kezdetét a Magyar Országos Rallye Bajnokság idei egyetlen murvás versenye, a Veszprém Rallye. A Turán Motorsport kettőse a szombati magabiztos győzelmét követően, a vasárnapi 9 gyorsasági szakaszból álló futamon a dobogóról épphogy lecsúszva a negyedik helyen végzett.

A szombati kvalifikáció nagyon jól sikerült, összhangban voltunk az autóval és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis nyertünk, így mi választhattunk utoljára rajtpozíciót, ezért választásunk szerint vasárnap a 15. helyről vágtunk neki az összesen 125 kilométernyi versenytávnak, ahol már a kezdetektől technikai problémák nehezítették a versenyzésünket. Az első körben elszállt a szervó, de ezzel szerencsére nem veszítettünk sok időt, később azonban kicsit erőtlen volt a Fiesta. Hosszú szakaszokat kellett teljesítenünk, így kulcstényező volt a gumitaktika és az, hogy bírja az autó a megpróbáltatásokat. Összességében a végeredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen a 7. helyről jöttünk fel a 4. pozícióba 2 gyorsági szakasz alatt-foglalta össze hétvégi élményeit Bagaméri Laci navigátor

Az utolsó kör miatt pozitív érzésekkel zártuk a Veszprém Rallye-t, ugyanis mindkét gyorsaságit megnyertük, sőt a jutaspusztai powerstage plusz pontjaival sikerült ellensúlyoznunk az addigi szakaszokon bezsebelt ponthátrányunkat is. Az előző körökben folyamatosan visszatérő technikai problémákkal küzdöttünk, az autó teljesítményével akadtak gondjaink, ami kicsit kizökkentett minket a megszokott ritmusból. A második körben nagyon elhúztak az előttünk autózó párosok, viszont a 3. etapra az autó is összeszedte magát és velünk volt a véghajrában-mesélte Frici.

A 3. körben sikerült jól reagálnunk a változó időjárási körülményekre, a frissítő eső nekünk is adott egy plusz energialöketet. Jó tempót autóztunk, élveztük a verseny végét. Mondhatjuk, hogy egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen ha az egész verseny alatt ilyen szépen megyünk, akkor felvehettük volna a kesztyűt az élmenőkkel, de így is értékes pontokat gyűjtöttünk és megyünk tovább gőzerővel. Bútor Robiéknak szívből gratulálunk, jó volt látni az örömüket, megérdemelt győzelem volt-tette hozzá Laci.

A rali ob következő versenyét augusztus 23-25. között rendezik Ózd és Salgótarján környékén.