53. Mecsek Rallye 2019 – Forddal a szívükben

Új típusú autóval áll rajthoz a Mecsek Rallye-n a Turán Motorsport párosa

Két nap múlva elrajtol a Magyar Országos Rallye Bajnokság idei szezonjának utolsó előtti versenye, az 53. Mecsek Rallye, melyen egy szerencsétlen véletlen miatt Turán Frici és Bagaméri Laci a tőlük megszokott Ford Fiesta R5 helyett egy Skoda Fabia R5-tel vág neki az aszfaltos futamnak. A Turán Motorsport párosa október 9-én 19:00 órától egy rendhagyó közönségtalálkozóval melegít a hétvégi versenyre, melyet a harkányi Dráva Hotelben tartanak.

A Ford Fiesta R5 bérautóként egész évben eredményesen szerepelt különböző külföldi bajnokságokban, legutóbb a Mitropa Kupa tavalyi bajnok párosa, Fogasy Gergely és Berendi Dávid indult vele Szlovéniában. Egy szerencsétlen baleset miatt azonban az autó versenyzésre alkalmatlan állapotba került, ugyanakkor jól vizsgázott, utasait maximálisan megvédte.

A váratlan helyzet miatt a Mecsek Rallye-n a Ford Fiesta R5 helyett egy Skoda Fabia R5 versenyautóval állunk rajthoz. A sok felkínált lehetőség közül végül egy szintén magyar autóversenyző csapat, a Dani Fischer Team Skodájára esett a választásunk. Fischer Daniék is mindig olyan elszántan versenyeznek mint mi, most is szeretnénk jól szerepelni együtt. Persze az új helyzetet és a realitásokat is figyelembe véve, elnézőbbek leszünk magunkkal szemben. Évek óta Forddal versenyzünk, hozzánk nőtt ez a típus minden szempontból. Skoda Fabia R5-öt még sosem vezettem, jó autónak tartom és úgy gondolom, ha sikerül megtalálnunk a legjobb beállításokat és magunkra tudjuk formálni, jót fogunk versenyezni. Két tesztünk lesz még a futamig, biztos, minden begyűjtött kilométer segít majd összecsiszolódnunk a Skodával, a szívünkben azonban a Ford él - kezdi Turán Frici.

Nagyon szeretem a Mecsek Rallye pályáit, ráadásul most egy új típust, a Skoda Fabia R5 versenyautót is kipróbálhatjuk, amihez maximálisan pozitívan állunk. A Skoda volt a legésszerűbb döntés, ez egy teljesen ismeretlen autó számomra, most hétvégén ültem először benne, így még izgatottabban várom a versenyt. Talán a kedvencem a szombati Gorica-Szágy gyorsasági, amit tavaly az összes körben sikerült megnyernünk és minden bizonnyal idén is érdemes számolni velünk. A Mecsek Rallye szakaszai tempósak és technikásak, az előző évben az időjárás is gyönyörű volt, bízunk benne, hogy most is velünk lesznek az égiek minden szempontból- teszi hozzá Bagaméri Laci.

Ugyan a bajnoki cím megszerzésére már csak matematikailag maradt esélyünk, koncentráltan és felkészülten állunk majd rajthoz. A Mecsek Rallye-t idén egy tesztversenynek fogjuk fel, szeretnénk látványosan autózni a szurkolóink örömére és kicsit tét nélkül élvezni a futamot. A Mecsek Rallye-ra egy új támogatóval, a Tesco Biztosítással is gazdagodtunk, büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen nívós, nagy múltra visszatekintő vállalat állt mellénk zárja Turán Frici.

Az 53. Mecsek Rallye október 10-én egy látványos, 1 km-es prológgal veszi kezdetét, majd pénteken két körben, hat gyorsasági szakaszon bizonyíthatnak a versenyzők összesen 68.64 km-t teljesítve. Szombaton újabb két kör és hat gyorsasági vár az indulókra közel 74 km-en.