Az ERC mezőnyben is szeretnénk jól szerepelni

Egyedi tervezésű versenyautó-designnal indul a november 8-10 közötti, hétvégi ERC futamon a Turán Motorsport párosa

Turán Frici és Bagaméri Laci egyedi tervezésű designnal és egy újabb típusú Skoda Fabia R5 modellel áll rajthoz a hétvégi ORB záró Nyíregyháza Rallye-n, ami egyben az ERC-sorozat záró futama is.

Tavaly nagyon élveztük a Nyíregyháza Rallye-t, jó tempót autóztunk és szinte teljesen hibamentesen versenyeztünk, így várakozással teli izgalommal tekintünk az idei verseny elé is. Sokan kérdezték tőlünk a múlt évben, hogy mennyire éltük meg rosszul, hogy veszítettünk, de mi ezt nem így fogtuk fel, hanem, hogy sikerült megnyernünk a második helyet. Tavaly a Ford Fiesta R5-tel álltunk rajthoz, amit most sajnos nem tudunk megtenni, de egyértelmű, hogy még mindig a Fordhoz húz a szívünk. Hálásak vagyunk a Ford Petrányinak, hogy hozzájárultak, hogy idén egy Skodával induljunk a hétvégi futamon. A Dani Fischer Team egy újabb típusú Skoda Fabia R5 versenyautójával vágunk neki a Nyíregyháza Rallye-nak, valamint a két főszerelőnk is csatlakozik a csapathoz. Hétfőn és kedden meglehetősen nehéz körülmények között, esős, ködös időben teszteltünk, sőt megvártuk a sötétedést is, hogy arra is megtaláljuk a megfelelő beállításokat, mivel nagy valószínűséggel a versenyen is hasonló feltételek várnak ránk - meséli Turán Frici.

A Nyíregyháza Rallye szakaszai mondhatjuk, hogy ismeretlen ismerősként köszönnek vissza, ugyanis a szervezők a tavalyi pályákat fűzik össze és a másik irányból kell teljesítenünk azokat. A pályabejárás fokozott figyelmet igényel, mivel összesen kétszer mehetünk a szakaszokon, nagyon kell koncentrálnom, hogy tökéletesen fel tudjam írni az itinert. Nagyon várjuk a hétvégi futamot, a csapatunk lelkes, úgy érezzük, felkészülten vágunk neki az utolsó éles megmérettetésnek, de a legfontosabb, hogy szeretnénk felszabadultan autózni - teszi hozzá Bagaméri Laci.

A Shell kenőanyagok támogatásának köszönhetően neveztünk az ERC mezőnyben is, így részt veszünk az Európa-bajnoki értékelésben is. Ugyan tét nélkül megyünk, mert a bajnoki cím az idei évre elúszott a technikai problémáink eredményeként, de szeretnénk egy jó idővel és látványos autózással megköszönni a szurkolóinknak és a szponzorainknak az éves támogatást. Emellett nem titkolt célunk borsot törni az EB mezőny orra alá - mosolyog Frici.

A hétvégi Rally Hungary-n 114 induló, köztük 29 R5-ös versenyautó áll rajthoz, a versenyzőknek összesen 14 szakaszt és több mint 212 kilométert kell teljesíteniük.

A versenyt az Eurosport élőben is közvetíti.