Rally Hungary – 1. versenynap

Turán Friciék vezetik az ORB-t az első versenynap után és a leggyorsabb magyarok is egyben az ERC mezőnyben

A Turán Motorsport párosa, Turán Frici és Bagaméri Laci a Rally Hungary szombati versenynapját követően kiegyensúlyozott teljesítménnyel vezetik az ORB-t. Az EB mezőnyben a legjobb magyar párosként pedig jelenleg a harmadik helyen állnak az összetettben a Nyíregyházán és környékén zajló Európa-bajnoki futamon.

A pénteki kvalifikáción a teljes mezőnyt nézve a 10. helyet szereztük meg, így másnap ebből a pozícióból rajtoltunk a Nyíregyháza Rallye-n. Péntek este a rabócsiringi első gyorsaságin még az abszolút 13. helyen álltunk, szombaton innen kezdtük meg a menetelést. Próbáltam az első gyorsokon okosan menni, mert nem éreztem még teljesen az összhangot az autóval a csúszós, sáros utakon, ugyanis nem vezettem még ilyen körülmények között. A csapatnak is tanulni kellett a beállításokat. Az első gyorsaságin egy apró hiba miatt megforogtunk, tolatásra kényszerültünk, a másodikon becsúsztunk egy kicsit az árokba, de azt már akkor éreztem, hogy a saras út elég jól megy és ez kedvezhet nekünk, ha megtaláljuk a megfelelő tempót és ráhangolódunk az autóra-kezdi a szombati első versenynap értékelését Turán Frici.

Gyorsról gyorsra sikerült egyre jobban elkapnunk a ritmust, az 5. gyorsaságira úgy érzem, megjött az önbizalmunk, Frici megtalálta a megfelelő egyensúlyt a veszélyes és biztonságos autózás között, aminek köszönhetően feljöttünk abszolútban az 5. helyre, sőt volt egy időszak, amikor a 2. helyen is mentünk. Végül a szombati napot az ORB-ben megnyertük, míg az ERC mezőnyben legjobb magyar párosként a 3. helyen várjuk a vasárnapi folytatást-teszi hozzá Bagaméri Laci.

A Skoda Fabia R5 a teljes versenynapon nagyon jól működött, szuper csapattal jöttünk, hálásak vagyunk a Dani Fischer Team-nek és a saját szerelőinknek is. A Hankook-nak pedig ezúton is köszönjük a fantasztikus gumikat, amik végig remekül, defektmentesen működtek. Majdnem gondmentes napot zártunk, azt hiszem, hogy nap végére kimondhatjuk, hogy érezzük az autót, az pedig, hogy a pályák szélén ennyi szurkolót láttunk, csak hab a tortán. Az esős, ködös idő ellenére nagyon jó volt a hangulat is, izgatottan várjuk a záró versenynapot-teszi hozzá Bagaméri Laci.

A Rally Hungary vasárnap további hét gyorsasági szakasszal, közte a nyíregyházi belvárosi etappal folytatódik.