A sport szentélyében folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság

Turán Frigyes és Bagaméri László a Salgó Rallye-n elért sikernek köszönhetően optimistán várják a szombati miskolci rajtot. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző páros ismét a bajnoki pontokért száll harcba az egynapos aszfaltos futamon, ami 12 gyorsasági szakaszból és több mint 132 kilométerből áll.

Nagyon szeretjük a Miskolc Rallye pályáit, tavaly is jól mentünk itt, ismerjük a szakaszokat, ami előnyt jelenthet. Ugyan a pályabejárás csak csütörtökön lesz, de a tavalyi feltételek szerintem adottak, maximum néhány apróbb változtatás várható, ami az alapbeállításainkat valószínűleg nem érinti. Úgy érzem, erre a pályára, stílusra már megtaláltuk a legkedvezőbb beállításokat a Polo-val, a Hankook abroncsok is magukért beszélnek, kíváncsian várom, mit hozunk ki ebből a hétvégéből - mondja Turán Frici, akinek az egyik kedvence a bükkszentkereszti gyorsasági.

A szombati versenynap előtt péntek este 7 órától egy salakos prológgal melegítenek be a versenyzők a miskolci Borsod Volán Sportpályán.

Örülünk, hogy egy látványos prológgal köszönthetjük a közönségünket Miskolcon, itt mindig sok néző és remek atmoszféra szokott lenni, ami megalapozza az egész verseny hangulatát. A legfontosabb számunkra a nézők szórakoztatásán túl, hogy élvezzük a prológot, és kicsit ráhangolódjunk a másnap induló versenyre-folytatja Bagaméri Laci.

Nagyon szoros versenyre számítok, a Salgón Rallye-n elért fölényes győzelmünk szép volt és optimizmusra adhat okot, de úgy gondolom, a reális erőviszonyok ettől árnyaltabb képet mutatnak. A gumiválasztás és a taktika ott nagyon bejött, és az esős, igazi rallye körülmények is kedveztek nekünk. Hétvégére melegebb, kiegyensúlyozottabb időjárást jósolnak, biztos, kiélezett küzdelem lesz, szerintem legalább 5-6 párosnak nagy esélye van a győzelemre. Nem kérdés, hogy nyerni megyünk, de mindenképp az első háromban szeretnénk végezni - zárja Frici.

A Miskolc Rallye ORB - Rallye1 futama szombaton 07:33-kor rajtol a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt gyorsasági szakasszal.