Eger Rallye: Szeretjük az esti versenyzést!

Egerben folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság

A magyar rallye bajnokságot jelenleg vezető Turán Frigyes és Bagaméri László hétvégén Heves megye kanyargós pályáin, a kétnapos Eger Rallye-val folytatják az idei, nehézségekben bővelkedő versenyszezont a Next Auto Polo GTI R5-tel.

Elég sok nehézséggel kell szembenéznünk ebben az évben, azonban a csapat hozzáállása, a támogatóink, és a szurkolóink rendületlen biztatása annyi extra energiát ad nekünk, amiből képesek vagyunk erőt meríteni. Több szempontból is kihívásokkal teli év ez, de a célra koncentrálunk, motiváltak vagyunk és mint mindig, most is mindent megteszünk a sikerért. Örülünk, hogy az Eger Rallye két napos lesz, az éjszakai versenyzést kifejezetten szeretjük, a pályákon pedig tavaly is jól mentünk, amit szeretnénk idén is megismételni - mondja Turán Frici.

A miskolci tragédia minket is nagyon megviselt, de versenyzőként muszáj kizárnunk, ami történt, és megtennünk mindent, hogy hétvégén maximálisan az Eger Rallye-ra tudjunk koncentrálni. Alapvetően szeretem a bükki pályákat, a város hangulatát, bízom benne, hogy a múlt hetinél egy sokkal vidámabb verseny vár ránk. A gyorsasági szakaszokat ismerjük, így nagy meglepetés nem érhet minket, gyors pályákról van szó és én kimondottan szeretek sötétben autózni. Remélem, meg tudjuk ismételni a Salgó Rallye sikerét - teszi hozzá Bagaméri Laci.

A kétnapos verseny szombat este két hosszú, 23.45 kilométeres esti szakasszal veszi kezdetét, majd másnap három etapban 9 gyorsaságit kell teljesíteniük a rajthoz álló párosoknak. A céldobogót Eger főterén állítják fel.