Vértes Rallye: Új név, régi pályák

Több mint egy hónap szünet után vissza a versenyzéshez!

A tavalyi Székesfehérvár Rallye helyét idén ugyan a Vértes Rallye veszi át, de van, ami változatlan. Az Országos Rallye Bajnokság negyedik, aszfaltos futamán október 11-én természetesen Turán Frici és Bagaméri Laci is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel, hogy újra az élbolyban autózhassanak.

Nagyon szoros időbeosztású verseny lesz ez is, ugyanis egyetlen nap alatt, három körben összesen 9 gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk, ami közel 127 kilométert jelent. Nagy koncentrációt igényel ez, de a motivációnk is nagy. Az egri borulásunkat követően kicsit lemaradtunk az összetett pontversenyben, de úgy gondolom, ha a Vértes Rallye-t sikeresen teljesítjük, akkor vissza tudunk kapaszkodni az élmezőnybe. A tavalyi Székesfehérvár Rallye-n egy műszaki hiba miatt ki kellett állnunk a versenyből, bízom benne, hogy idén minden gördülékenyen fog menni és ez most a mi napunk lesz- mondja Turán Frici.

Több mint egy hónap telt el az Eger Rallye óta, ami hosszú idő, főleg egy ilyen kaotikus évben. Nagyon várjuk már, hogy újra versenyautóba ülhessünk, nagy reményekkel megyünk a Vértesbe. Addig még lesz tesztünk is, ami egy újabb lehetőség a beállítások tökéletesítésére, de már most úgy érezzük, mind az autónk, mint a csapatunk készen áll a rajtra. A pályákat a nagyvelegi szakasz kivétel jól ismerjük, a tavalyi évben is ezeken versenyeztünk, így nagy meglepetés nem érhet bennünket. Szeretnénk, ha esős körülmények lennének, mert a vizes pályák valahogy mindig jobban fekszenek nekünk, szeretjük a tipikus ralis körülményeket.-teszi hozzá Bagaméri Laci.

Turán Frici és Bagaméri Laci jelenleg három versenyt követően, 41 ponttal az összetett 4. helyen áll.

A királyok városa helyett az idei évben Mór lesz a Vértes Rallye központja.