Nemzetközi élmenőkkel szállunk harcba

A Turán Motorsport összeszokott párosa, Turán Frici és Bagaméri Laci az idei, hétfutamosra tervezett rallye szezonban is az abszolút bajnoki címért hajtja a megújult Volkswagen Polo GTI R5-öt. A versenyzők élesben a hétvégi orfűi teszten avatják fel a versenygépet.

Frici és Laci kedd délelőtt egy online szezonnyitó sajtótájékoztatón élőben leplezte le a Polo GTI R5 vadonatúj design-ját. Az autót a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Korda Racing készíti fel az idényre.

Visszatekintve az elmúlt szezonunkra, sikeres évet zártunk, egy új csapattal, új autóval vágtunk neki a 2020-as idénynek, sok minden ismeretlen volt számunkra, de a céljaink, az elszántságunk azonosak voltak a Korda Racinggel. Végül a kategóriánkat megnyertük, abszolútban pedig egypontos hátránnyal a másodikok lettünk, amiből lehet építkezni az idei évben. Sok tapasztalatot szereztünk, jó volt a tempónk, a Hankook abroncsok is jól teljesítettek, és a szezon végére teljesen összehangba kerültünk a Polo-val. Mi minden évben nyerni szeretnénk, így 2021-ben is az a legfőbb célunk, hogy abszolút bajnokok legyünk - kezdi Turán Frici.

Idén már a negyedik közös szezonunkat kezdjük Fricivel, a tavalyihoz hasonlóan most is rendkívül erős mezőnyre számítunk, ahol tizedek fognak dönteni. Számomra a tavalyi idényzáró Mikulás Rali volt a csúcs, mert a veszprémi pályákra valahogy minden összeállt, az első pillanattól kezdve domináltunk. Örülük, hogy idén is a Polo-val mehetünk, kényelmesen érzem magam benne, minden kézre áll nekem is, én szeretem az ilyen zörgő, csattogó masinákat. Bízom benne, hogy hamarosan a nézők is csatlakozhatnak majd hozzánk a pályák szélén, hiszen mindig nagyon motiváló a szurkolásuk - folytatja Bagaméri Laci.

A szurkolók mellett természetesen a támogatók hűsége is nagyon fontos a Turán Motorsport csapatának.

Ugyan Friciék már tavaly óta nem Forddal versenyeznek, de az együttműködésünk töretlen, ugyanis nekünk első helyen nem a márka, hanem a versenyzők személye áll. Turán Frigyes mellé azért álltunk, mert ő és a csapata olyan példát mutat az embereknek kitartásban és profizmusban, mint, amit mi kínálunk ügyfeleinknek a Next Auto-val már hosszú évek óta. Rendkívül fontos számunkra is a lojalitás, a minőségi produktum és az elkötelezettség, amelyben Friciék is élen járnak - mondja Boros Gábor, a Next Auto Kft. cégvezetője.

Immáron negyedik éve áll a Turán Motorsport mögött az Orbico Hungary Kft. - Shell kenőanyagok. A Shell PurePlus technológiával gyártott motorolajok professzionális termékek, bizonyítottan kimagasló minőséget képviselnek az igényes autósok számára mind a közutakon, mind a versenypályán.

Fontos számunkra, hogy hazánkban az egyik legnépszerűbb technikai sportban kiemelkedő sikereket elérő magyar csapattal teszteljük évről évre a Shell Helix Ultra motorolajait. A kiemelkedő eredmények elérése érdekében a versenyautóba a prémium minőségű Shell Helix Ultra motorolajat töltjük, ezzel is segítve a csapat munkáját, hogy Friciéknek csak a versenyzésre kelljen koncentrálniuk. A Shell új, fenntartható szemléletével, kiváló minőségű olajaival és azok rendszeres ellenőrzésével is hozzájárul az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez - teszi hozzá Tamás Tamás, az Orbico Hungary Kft. kenőanyag üzletág vezetője.

Friciéknek a 2021-es szezonban komoly technikai és mentális elvárásokkal kell szembenézniük, ugyanis idén külföldi sztárversenyzők is bemutatkoznak a magyar bajnokságban, sőt a fiatal magyar riválisokkal is egyre erőteljesebben számolni kell.

Úgy érzem, csúcsformában várjuk a rajtot, és a hétvégi orfűi teszt is egy jó lehetőség lesz arra, hogy még inkább kihozzuk az autóból a maximumot. Az, hogy külföldi nagy nevek is részt vesznek az ORB-ben, mindenképp emeli a magyar bajnokság színvonalát és nekünk, versenyzőknek is rendkívül motiváló. Ők azért jönnek ide, mert tetszenek nekik a pályák, a versenyek hangulata, és úgy érzik, érdemes itt rajthoz állniuk. Nekünk pedig kiváló húzóerők - teszi hozzá Frici.

Rendhagyó év az idei, ugyanis a Turán-Bagaméri páros már nem csak maguk miatt, de a Hankook Racer Cup RX, junior tehetségeket támogató versenysorozatában rajthoz álló gyerekeik, Turán Lotti és Bagaméri Bálint miatt is izgulhatnak. A fiatalok zöldfülűként mutatkoznak be a Suzuki Swiftek volánjai mögött.

Nagyon örülök, hogy a tánc után, apa nyomdokaiba lépve kipróbálhatom magam az autóversenyzés világában is. Büszke vagyok rá, hogy ilyen mesterem van, és izgatottan várom a rajtot. Ez az év mindenképp a tanulásé, a tapasztalatszerzésé és a kapcsolatépítésé lesz, a csapatban remek a hangulat - mondja Turán Frici lánya, Lotti.

Már tavaly sokszor ellátogattunk rallycross versenyekre szurkolni, valamint velünk is mindig jönnek a futamokra a lányok, így mondhatjuk, hogy nem esett messze az alma a fájától. Lottinak ez lesz az első éve a junior rallycrossban, az elsődleges célunk, hogy nagyon jól megtanuljon vezetni, nincsenek elvárások felé, a lényeg, hogy élvezze és a több majd kiforrja magát - teszi hozzá Frici.

Az Országos Rallye Bajnokság a tervek szerint idén hétfutamos lesz, és a jövő hétvégén sorra kerülő Boldogkő Rallye-val veszi kezdetét Boldogkőváralján és környékén.