Eger-Ózd Rallye: Ismét több napos viadal, újra nézők előtt

Turán Frici és Bagaméri Laci május 14-16. között hosszú idő után ismét szurkolók előtt versenyezhet Volkswagen Polo GTI R5-tel a Magyar Országos Rallye Bajnokság következő fordulójában, a rendhagyó Eger-Ózd Rallye-n.

A pandémiás időszak miatt régóta nem rendeztek ilyen hosszú futamot a magyar bajnokságban, mindenki nagyon várta már, hogy visszatérjenek a régi ralis idők. Különleges futam lesz az Eger-Ózd Rallye, hiszen így összevonva még nem szerepelt a versenynaptárban, a két nap alatt 170 kilométert kell teljesítenünk. Pénteken az ózdi salakos prológgal veszi kezdetét a hétvége, ahol már a nézőkkel is találkozhatunk, majd szombaton Ózd környékén, vasárnap pedig Eger térségében versenyzünk - kezdi Turán Frici.

Nagyon örülök, hogy a verseny a szurkolóknak is látogatható lesz, biztos vagyok benne, hogy sokan várják már ezt az élményt. Nekem mindig nagy löketet és plusz motivációt jelent a nézők jelenléte a pálya mentén, alig várom, hogy érezzem az energiájukat. Alapvetően ezeket a pályákat már ismerjük az előző évekből, tempós gyorsasági szakaszok váltják majd egymást, jó versenynek ígérkezik. Persze az időjárás mindig tud meglepetéseket okozni, akár csak a Boldogkő Rallye-n, de reméljük, az is mellettünk áll majd - folytatja Bagaméri Laci.

Mint mindig, most is próbálunk maximálisan felkészülni és mindent beleadni, hogy sikeres hétvégét zárjunk. Pozitívan állunk a versenyhez, a céljaink nem változtak, szeretnénk kiadni magunkból a maximumot és jó eredménnyel zárni a szezon második versenyét. Bízunk benne, hogy az előző futamon szerzett pontjainkat is meg tudjuk tartani és gyűjtünk még hozzá jövő hétvégén is - zárja Frici.

Az aszfaltos Eger-Ózd Rallye-n a versenyzőknek 6 körben, 14 gyorsasági szakaszt és 170 kilométert kell teljesíteniük. A céldobogót Eger főterén, a Dobó téren állítják fel.