Salgó Rallye: Csak előre!

Turán Frici és Bagaméri Laci nagy lendülettel készülnek a Magyar Országos Rallye Bajnokság következő futamára, a Salgó Rallye-ra, amelyet június 4-5. között rendeznek Salgótarján környékén. Friciék előtt ismételten csak egy cél lebeg a Volkswagen Polo GTI R5-tel: csak tempósan előre!

Az előző versenyen végig nagyon jó volt a tempónk, és szeretnénk ezt a formánkat átmenteni a következő futamra is. Kilencből hat gyorsasági szakaszt megnyertünk, emellett a prológon is mi voltunk a leggyorsabbak, végig domináltunk nem csak a magyar mezőnyben, hanem a nemzetközi élmenők között is, amire nagyon büszkék vagyunk. Ugyan mi több pályaismerettel rendelkezünk, de ők rutinosabbak, így kiegyenlített a mérleg. Úgy gondolom, optimistán várhatjuk a Salgó Rallye kétnapos versenyét - mondja Turán Frici.

Mind fizikálisan, mind mentálisan rendkívül összeszedettek voltunk az Ózd-Eger Rallye-n, az autó, a csapat és mi is kihoztuk magunkból a maximumot, felkészülten vágunk neki az újabb megmérettetésnek. A tavalyi Salgó Rallye-t meg tudtuk nyerni, idén is hasonló célokkal érkezünk a nógrádi pályákra, ahol a sok ismerős helyszín mellett egy új gyorsaságin is tesztelhetjük a Next Auto Polo-t. Nagyon várjuk, hogy újra találkozhassunk a szurkolóinkkal! - folytatja Bagaméri Laci.

Az idei évben visszatér a ceredi pálya is, ami az egyik kedvencem, ráadásul a hosszú változata került bele a programba. Kíváncsian várom az új szakaszt, ugyanis az Acélgyár területén is kialakítottak egy pályát a szervezők. Minden készen áll, hogy tovább növeljük a sebességünket, már csak az időjárás tréfálhat meg minket, de bízunk benne, hogy inkább mi fogjuk a teljes mezőnyt - zárja mosolyogva Frici.

Az aszfaltos Salgó Rallye-n a versenyzők két nap alatt összesen 11 gyorsasági szakaszt és közel 126 kilométert teljesítenek majd.