Ikonikus helyszíneken folytatódik az ORB

A célok nem változnak, nyerni megyünk a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-ra

Turán Frici és Bagaméri Laci számára az idei bajnoki cím megszerzése ugyan egy kicsit távolabb került, de a Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző páros céljai a hétvégi, kétnapos Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n is ugyanazok: jól autózni és nyerni.

A Next Auto Polo GTI R5 tavaly a veszprémi Mikulás Rallye-n debütált először murván, ahol sikerült nagy fölénnyel célba érnünk. Optimistán várjuk ezt a hétvégét is, alapvetően szeretünk ezeken a pályákon versenyezni. Szombaton a székesfehérvári, a tavalyi Mikulás Rallye-ról már jól ismert szakaszokkal nyitjuk meg a versenyt, nap végén a superspeciál is itt lesz, majd másnap közel 100 km-t teszünk meg a veszprémi pályákon. A hegyesdi szakasz sok idő után újra visszakerült a menetrendbe, aminek örülök, mert ez egy nagyon jó minőségű, gyors pálya - kezdi Frici.

A veszprémi versenyek mindig nagyon jól szervezettek, sok szurkoló látogat ki a pályákra, jó hangulatra számítunk idén is. Ugyan a bajnoki esélyeink csekélyek, de a csapatunk, az autónk nagyon jó és úgy érezzük, fejben is felkészülten vágunk neki a hétvégének. Szeretnénk hibamentesen autózni, és jó eredménnyel célba érni, nem csak magunkért, hanem a csapatért, a szurkolóinkért és támogatóinkért - teszi hozzá Laci.

A közös versennyel újabb szintet lép a két város együttműködése. Veszprémben több mint 25 éve van jelen a ralisport, sőt 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz, és a programjaik szerves részét jelentik a sportrendezvények is. Székesfehérvár pedig alig várja, hogy pótolja a tavaly kimaradt, ikonikus városi superspeciált. Mivel a verseny egybeesik egy osztrák és egy világbajnoki futammal, így csak három külföldi - egy cseh, egy osztrák és a hétszeres német ralibajnok, Matthias Kahle - vesz részt rajta a magyarok mellett.

A Magyar Országos Rallye Bajnokság 5. futamán a székesfehérvári városi superspeciállal együtt az indulóknak összesen 11 gyorsasági szakaszt és közel 150 versenykilométert kell teljesíteniük öt különböző murvás-köves gyorsasági szakaszon. A szervizpark szombaton a sóstói arénánál lesz, ahol közlekedésbiztonsági park is várja a családokat, valamint a versenyautókat is megtekinthetik az érdeklődők. Vasárnap veszprémi központtal három gyorsasági szakasz - a kislődi, a hegyesdi és a jutaspusztai kislőtéri - vár majd az autósokra, melyek közül a kislődin és a jutaspusztain részt vehetnek nézők is. A céldobogót Veszprém központjában állítják fel.