Új lendület, régi célok

Vértes Rallye: Egy hónap után vissza a versenypályára

Több mint egy hónapos nyári szünetet követően augusztus 27-29. között a Mór központú Vértes Rallye-val tér vissza a Magyar Országos Rallye Bajnokság. Az aszfaltos versenyen természetesen Turán Frici és Bagaméri Laci is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

?A Vértes Rallye pályáit alapvetően már jól ismerjük az elmúlt évekből, - szeretünk ebben a térségben versenyezni - és úgy érezzük, elegendő időnk van megfelelően felkészülni az idei szakaszokból és a pályabejárás alatt egy jó itinert rakhatunk össze. Ezek a pályák most kevésbé változatosak, három pályaszakaszt kell teljesítenünk több irányból, ebből kell kihoznunk a maximumot. Tavaly a második helyen zártuk a versenyt, örülnénk, ha az idei évben ezt sikerülne túlszárnyalni, de az elsődleges célunk, hogy jól szerepeljünk és mindenképp célba érjünk? ? kezdi Frici.

?A Vértesben mindig egy remek hangulatú verseny zajlik, szép környezetben, ahová sok szurkolót várunk. A nyári szünet után jó lesz ismét élesben versenyeznünk és találkozni a raliszerető közönséggel. Az autónk teljesen készen áll, a zalaegerszegi futamon kipróbáltunk pár új dolgot, ezeket igyekszünk még finomhangolni a pénteki, hivatalos teszten. Felkészülten és lendületesen várjuk a szombati rajtot? ? teszi hozzá Laci.

A Vértes Rallye-n a versenyzőknek két nap alatt összesen 11 gyorsasági szakaszt és több mint 130 versenykilométert kell teljesíteniük.