Tét nélküli, felszabadult versenyzést várunk!

Három világbajnok élmenővel erősít a Rally Hungary

Turán Frici és Bagaméri Laci ugyan a magyar bajnoki címért folyó csatában már nem érdekelt, annál inkább szeretné élvezni az ERC-futamot a hétvégi Rally Hungary-n. Friciék a Volkswagen Polo GTI R5-tel egy tét nélküli, felszabadult versenyzésre készülnek.

A Rally Hungary minden évben nagy izgalmakat tartogat számunkra. 2018-ban egy hajszálon múlt, hogy a zempléni pályákon megszerezzük a bajnoki címet, egy évre rá pedig pályafutásunk egyik legjobb eredményét értük el itt, amikor megnyertük az ERC-futamot. Nagyon örülnénk, ha az idei évben is ott lehetnénk a nemzetközi élmenőkkel tarkított élbolyban, ha a tempónk is olyan jó lesz, mint 2019-ben, szerintem minden esélyünk megvan erre- mondja Turán Frici.

Rendhagyó év ez, ugyanis az idei Rally Hungary-n három világbajnok pilóta, Mads ?stberg, Andreas Mikkelsen és egy 20 éves finn versenyző, a JWRC bajnoka, Semi Pajari is rajthoz áll.

Ami a pályákat illeti, Mádon eddig mindig nagyon gyorsak tudtunk lenni, most is ez a célunk. Kisebb változtatások biztos lesznek, de a pályabejáráson igyekszünk mindent a lehető legjobban felírni, hogy élesben kihozzuk magunkból a maximumot. A Rally Hungary-n mindig remek hangulat vár minket, ami extra motiváció nekünk-folytatja Laci.

Elemezgetjük a belső kamerás felvételeinket, és van egy-két ötletünk, mivel lehet készülni a hűvösebb, esetleg csapadékosabb időre. Én bízok benne, hogy kicsit nehezebbek lesznek a körülmények, a saras, vizes pályák fekszenek nekünk igazán. Alapvetően egy célunk van, a tempós autózás mellett élvezni szeretnénk a versenyt és a végén mosolyogva szállni ki a Polo-ból. Plusz teher nincs rajtunk, hiszen a magyar bajnoki címért nem vagyunk versenyben. Tizedekre menő, izgalmas küzdelmet várok a zempléni pályákon - zárja gondolatait Frici.

A III. Rally Hungary, egyben IV. Nyíregyháza Rally pénteken egy látványos szuperspeciállal veszi kezdetét a Rabócsiringen, majd szombaton 6, vasárnap 7 gyorsasági szakasszal folytatódik a verseny. A céldobogót Nyíregyháza főterén, a Kossuth téren állítják fel.