Éles bevetés – Salgó Rallye-val indul az idei versenyszezon

Az eredményes orfűi tesztversenyt követően szombaton a Salgó Rallye-val élesben is kezdetét veszi a Magyar Országos Rallye Bajnokság a Rallye1-es mezőny számára.

Turán Frici és navigátora, Farnadi Ági az idei szezonban is a Volkswagen Polo GTI R5-tel áll rajthoz az aszfaltos futamon.

Az orfűi teszt nagyon jól sikerült, hétvégén pedig a Rally1-es mezőnynek is elindul a szezon. A tesztverseny fő célja az volt, hogy újra átérezzük Ágival a (közös) autózás élményét, visszarázódjunk a tempóba és finomítsunk a beállításokon. Az első pillanattól kezdve elkaptuk a fonalat és anélkül, hogy túlzottan feszegettük volna a határainkat, jó teljesítményre voltunk képesek. Biztonságosan autóztunk, miközben jó gyorsasági időket produkáltunk. Nagyon örülök, hogy Ágival is egyből megtaláltuk a közös ritmust, látszott, hogy mindent beleadott ebbe, és az előkészítési munkában is aktívan részt vett. Az első tapasztalataink tehát pozitívak, egy problémamentes teszthétvégén vagyunk túl, a csapat nagyon jól felkészítette a Polo-t, ami bizakodásra ad okot a Salgó Rallye előtt - mondja Turán Frici.

2017-ben már versenyeztünk együtt a Salgó Rallye-n Fricivel, így a pályák is többnyire ismerősek, szeretjük ezeket a szakaszokat. Egyedül a bátonyterenyei szakasz az, ami nekem új, a belső kamerás felvételeket nézve talán ez lehet a döntő gyorsasági a versenyen. Fricivel az összerázódás körülbelül egy percig tartott, gyorsan sikerült visszaidézni a közös emlékeket. Az orfűi eredményünk rendkívül biztató, erre szeretnénk a Salgó Rallye-n még egy lapáttal rátenni. Izgatottan várjuk a pénteki pályabejárást és a szombati 9 gyorsaságiból álló futamot - teszi hozzá Farnadi Ági.

Szombaton a Rallye1-es mezőnynek 3 körben összesen 9 gyorsasági szakaszt és több mint 104 versenykilométert kell teljesíteniük. A céldobogót Salgótarjánban állítják fel.