A Boldogkő Rallye-val folytatódik az idei versenyszezon

Szeretnénk az első gyorsaságitól jó tempót diktálni

Április 23-án a zempléni pályákon folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság, ugyanis Turán Frici és Farnadi Ági az egynapos, aszfaltos Boldogkő Rallye-n állnak rajthoz a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval. A futamon az 50 fős Rallye1-es mezőnynek három körben, kilenc gyorsasági szakaszt és 122 versenykilométert kell teljesíteniük.

Pozitívan állunk a Boldogkő Rallye elé, a pályákat más irányból már ismerem, látványos, kanyargós aszfaltos utakon fogunk a Zemplénben versenyezni, ami mindig izgalmas. Szeretnénk kihozni magunkból és az autóból is a maximumot és a Salgó Rallye powerstage győzelmét átültetni erre a versenyre is. Az alapvető célunk változatlan, már az első gyorsaságitól jó tempót szeretnénk diktálni, miközben élvezzük a versenyzést. A szezon első futamán sok tapasztalatot szereztünk, mind az abroncsokkal, mind a Polo beállításaival kapcsolatban, tudjuk, hol lehet még gyorsulni, milyen irányba érdemes a beállításainkon változtatni- mondja Frici.

Mivel a Boldogkő Rallye tavaly óta szerepel ezen a néven a versenynaptárban, kevés tapasztalatom van a pályákkal kapcsolatosan, sőt R5-ös autóval nem is mentem még rajtuk. Természetesen vannak emlékképeim a szakaszokról, de nem ismerem fejből a gyorsokat, a navigátori felkészülésemet most egy hosszabb elemzés előzi majd meg, hogy jövő hét szombaton minden gördülékenyen menjen. Frici a tavalyi verseny miatt már tapasztaltabb, így azért nekem is könnyebb dolgom lesz. Jövő hét csütörtökön tesztelünk még, majd ráfordulunk a szombati versenyre, bízom benne, hogy most a szerencse is mellettünk áll majd-teszi hozzá Ági.