Műszaki hiba miatt idő előtt ért véget a Boldogkő Rallye

Turán Frici és Farnadi Ági számára mozgalmasan indult a meglehetősen tempós gyorsasági szakaszokból álló Boldogkő Rallye. A páros az első körben végig az élmezőnyben autózott a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval, azonban egy műszaki probléma miatt ki kellett állnia a versenyből.

A sikeres tesztet követően izgatottan vártuk, hogy elrajtoljon a zempléni verseny, azonban már a futam kezdetétől voltak nehézségeink. A reggeli rövid szervizben féket kellett cserélnünk, ezúton is köszönjük a csapatnak, hogy ismét profin álltak a feladathoz. Az első gyorsasági szakaszon volt egy korai rajtunk, amiért 10 másodperces időbüntetést kaptunk, illetve volt egy megforgásunk is, ami értékes másodpercekbe került. A második szakasz -bár soha nem tartozott a kedvenceim közé- nagyon pontosra sikerült, így Mads ?stberg mögött egy másodperc hátránnyal a második helyet szereztük meg. - kezdi Turán Frici.

A Bódvalenke-Viszló szakaszon egy tempós részen váratlanul elindult az autó hátulja. Bár sikerült menteni a helyzetet és épségben befejezni a gyorsaságit, a szervizben nem tudtuk orvosolni a problémát, így végül idő előtt véget ért számunkra a Boldogkő Rallye. - folytatja Frici.
"Öröm az ürömben, hogy a harmadik gyorsaságin közel voltunk ahhoz, hogy nagyobb baj legyen, de Fricinek sikerült kikormányoznia a helyzetet. Hálásak vagyunk a csapatunknak, akik mindent megtettek azért, hogy folytathassuk a versenyt, és a szurkolóinknak is, akik végig mellettünk álltak. A tempónk most is jó volt, sajnálom, hogy nem tudtuk megmutatni, hogy valóban ott a helyünk az élmezőnyben. Továbbra sem csüggedünk és várjuk a folytatást, ami a májusban megrendezésre kerülő Dunakanyar Rallye lesz." - zárja Ági.