Dunakanyar Rallye: Új helyszínen folytatódik a verseny

Az idei raliszezon különlegessége, hogy egy új verseny is bekerült a naptárba, május 28-29. között ugyanis a Vác környéki Dunakanyar Rallye-n áll rajthoz Turán Frici és Farnadi Ági a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval. A kétnapos hétvégi versenyen összesen 12 vadonatúj gyorsasági szakaszt teljesítenek az indulók.

Ritka, hogy teljesen új, ismeretlen gyorsasági szakaszokkal találkozunk, de hétvégén valóban ez vár ránk, ugyanis a Dunakanyarban még sosem rendeztek magyar bajnoki futamot. Néhány régebben feltöltött belső kamerás felvételt azért sikerült megnéznünk, de az információk nagy részét a pályabejárás, a tréning során tudjuk majd összegyűjteni, ami még izgalmasabbá teszi a felkészülésünket - kezdi Turán Frici.

Nagyon örülünk, hogy újra egy Budapesthez közeli versenyen állhatunk rajthoz, ahová biztos, nagyon sok néző elkísér majd minket. Vác környéke alapból közel áll a szívünkhöz, szép lokáció, és az információink alapján a pályák is lendületesek lesznek - teszi hozzá Farnadi Ági.

Természetesen amellett, hogy izgatottan várjuk az új kihívásokat, mindenképp fontos, hogy jól szerepeljünk a Dunakanyar Rallye-n, szeretnénk most az előző verseny bosszantó technikai hibáját felülírni és végig az élbolyban autózni, kihozva magunkból és a Polo-ból a maximumot. Az autó azóta túl van egy sikeres versenyen, bízunk benne, hogy hétvégén is folytatódik ez a sikerszéria - zárja gondolatait Frici.

A Dunakanyar Rallye-n két nap alatt összesen 12 gyorsasági szakasz és közel 114 versenykilométer vár az indulókra, ORB kategóriában 27 páros áll rajthoz. A rajt-és céldobogót Vác főterén állítják fel.