Turán Friciék nyerték a II. ZEG Rally Show-t

Meggyőző fölénnyel, mind a 11 gyorsasági szakaszon diadalmaskodva nyerte meg a II. ZEG Rally Show-t Turán Frici és Farnadi Ági a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

Meggyőző fölénnyel, mind a 11 gyorsasági szakaszon diadalmaskodva nyerte meg a II. ZEG Rally Show-t Turán Frici és Farnadi Ági a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.
"A rendezvény az elmúlt évhez képest sokat fejlődött, a szervezők két új, külső pályát is kialakítottak, már-már igazi ralis gyorsasági szakaszokon autózhattunk. Nagyon jól éreztük magunkat, szeretünk a nyugat-magyarországi versenyeken menni, mert ilyen környezetben, ekkora szeretet mellett ez emocionálisan is rendkívül sokat jelent nekünk. Sikerült végig dominálnunk a versenyen, nem volt semmilyen műszaki problémánk, minden úgy működött ezen a 11 gyorsaságin, ahogy annak kellett. Úgy érzem, látványos, felszabadult versenyzést mutattunk be, amivel a nézőinket is ki tudtuk szolgálni és megköszönni nekik az egész éves odaadó szurkolást. Közben a Polo-val is tudtunk foglalkozni, és Ágit is méltóképp megünnepeltük, ugyanis szombaton volt a születésnapja. Végül nagy előnnyel nyertünk, jó hétvégén vagyunk túl" - mondja Turán Frici.
"A ZEG Rally Show egy üde színfolt a ralis szezonban, lassan már egy valódi raliversenyhez hasonlít. Tavaly ugyan ez kimaradt nekem, de most örülök, hogy pótolhattam az élményt, szuper volt látni, ahogy a pályák szélén állva szurkol a közönség. Frici nagyon pontosan ment, aminek meg is lett az eredménye. Igazán különleges születésnapi ajándék ez a győzelem, köszönöm a csapatnak a meglepetést és természetesen Turán Zsuzsinak és a Turán lányoknak a szülinapi szervezést" - teszi hozzá Ági mosolyogva.
A II. ZEG Rally Show díjkiosztó ünnepségét a zalaegerszegi Dísz téren tartották, a dobogó második fokára Gyarmati Ariel és navigátorai állhattak fel, a harmadik pedig Cseh Vilmos és Bán Viktor lett.
A Magyar Országos Rallye Bajnokság egy hosszabb szünetet követően október 7-8. között folytatódik az Ózd Rallye-val.