Az Ózd Rallye-val folytatódik az ORB

Turán Frici és Farnadi Ági október 7-8. között az aszfaltos Ózd Rallye-n áll újra rajthoz a Rally1-es mezőnyben a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval. Friciéknek a péntek esti, ózdi prológot követően szombaton 3 körben összesen 9 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük

"Alapvetően várjuk már a versenyzést, ugyanis régen ültünk Ágival valós versenykörülmények között a Polo-ban. Magától a versenyzés élményétől viszont nem szakadtunk el teljesen, Lotti is versenyzett az utóbbi időben, és az autónk sem maradt kilométerek nélkül, de jó érzés lesz újra nekünk irányítani a Polo-t. Az ózdi pályákat ismerjük, jó, tempós szakaszok váltják majd egymást, ami biztos, izgalmas versenyt hoz. Az itinert is csak minimálisan kell majd felfrissítenünk, egyetlen olyan pálya van, ahol a megadott irányból még nem mentünk Ágival közösen. Kedden vár még ránk egy teszt, amelyet követően szeretnénk egy problémamentes versenyhétvégét zárni. Optimistán állunk az Ózd Rallye elé" - mondja Turán Frici.
"A 3 gyorsasági szakaszból 2-t kifejezetten kedvelek, egyedül a körgyors nem tartozik a kedvenceim közé, de idén ezt összekötötték a sajómercsei szakasszal, így ez is izgalmasabb és hosszabb lesz. Nagyon régen autóztunk közel 20 km-es gyorsaságin. Annak ellenére, hogy egy hosszabb kihagyáson vagyunk túl, jól felkészültünk, bízunk egymásban, a csapatban és a jó időben is" - teszi hozzá Ági.
Az Ózd Rallye péntek este a prológgal veszi kezdetét, amelyre a Városi Stadionban kerül sor, majd másnap 3 körben 9 szakasz és több mint 106 versenykilométer vár az indulókra. A céldobogót szombat este az ózdi Városház téren állítják fel.