Defekt és kicsúszás az Ózd Rallye-n

Különlegesen indult Turán Fricinek az aszfaltos Ózd Rallye, ugyanis a pénteki, salakos prológon lánya, Lotti ült a Volkswagen Polo GTI R5 navigátori ülésébe.

A szombati versenynap szoros küzdelemmel indult. Azonban Friciék egy bal első defekt miatt kisodródtak a második körben, így számukra véget ért az Ózd Rallye.

"Lotti most először ült mellettem éles versenykörülmények között a Polo-ban, régóta készült a pillanatra, és nagyon élvezte, mindkettőnknek különleges élmény volt ez. Emellett jó időt is futottunk a péntek esti prológon, az első 4-5 páros szinte ezredekre pontosan tette meg a kört a Városi Stadionban.

A szombati verseny is jól indult, úgy éreztük, rendben van minden, jó tempót autóztunk és szoros volt a meccs az első 4 helyért. A második kört is jól kezdtük, azonban az 5. gyorsasági szakaszon egy tempós jobbos kanyarban kaptunk egy bal első defektet. Próbáltam menteni a menthetőt, de a Polo kereke beleakadt egy kiálló kilométerkőbe, ami felborította az autót, és az irányíthatatlanná vált" - mondja Frici.

"A pénteki prológon a kaszkadőröm, Turán Lotti ült be helyettem Frici mellé, és nagyon jól helyt állt" - kezdi mosolyogva Ági.

Szombaton sajnos felemás érzésekkel, idő előtt zárult a versenyünk, de öröm az ürömben, hogy az esést sértetlenül megúsztuk Fricivel. Az autóban nagyobb a kár, de a nézők és a pályát biztosítók segítségével sikerült kiszedni a Polo-t. A csapat konstruktivitására nagy szükség lesz az elkövetkező időben, de bízunk benne, hogy hamar helyrehozzák az autót, és az év utolsó versenyén is rajthoz állhatunk" - teszi hozzá Ági.