Salgó Rallye: Aszfalton folytatják

Turán Frici és Farnadi Ági május 25-27. között az év első aszfaltos versenyén áll rajthoz a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A közel 50 esztendős múltra visszatekintő tradicionális versenyen a pünkösd előtti pénteken és szombaton 11 gyorsasági szakaszt teljesít majd az ORB mezőnye. "Összességében szeretjük a Salgó környéki pályákat, így azt gondolom, jó versenynek nézünk elébe. […]

Turán Frici és Farnadi Ági május 25-27. között az év első aszfaltos versenyén áll rajthoz a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A közel 50 esztendős múltra visszatekintő tradicionális versenyen a pünkösd előtti pénteken és szombaton 11 gyorsasági szakaszt teljesít majd az ORB mezőnye.

"Összességében szeretjük a Salgó környéki pályákat, így azt gondolom, jó versenynek nézünk elébe. Mivel idén murvás futammal indult a szezon, elég sok idő eltelt az utolsó aszfaltos versenyünk óta, így kicsit vissza kell szoknunk az aszfaltos körülményekhez. A tavalyi beállításokból kiindulva optimistán várjuk a jövő hétvégi rajtot és az azt megelőző tesztet. Ugyan a pontos pályákról még nincsenek információink, de a megjelölt kilométereket nézve az elmúlt évhez hasonló szakaszokra számítunk. Nekem Cered nagy kedvencem, bízom benne, hogy idén is autózhatunk rajta, és ha minden szerencsésen alakul, felállhatunk a dobogó legfelső fokára" - mondja bizakodva Turán Frici.

"Tavaly jól mentünk ezen a versenyen, bár a korai defekt miatt maradt bennünk egy kis keserű szájíz, amit idén szeretnénk orvosolni. A jó tempót mindenképp átmentenénk az idei versenyre és bízunk benne, hogy defekt, valamint hiba nélkül zárjuk majd a futamot. Nem titok, hogy számunkra a murva körülmények egy kicsit előnyösebbek, küzdelmes versenyre számítunk, de ez adja a rali igazi izgalmát" - teszi hozzá Farnadi Ági.

A Salgó Rallye-n a versenyzőknek két nap alatt összesen 11 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük. Pénteken három szakasz szerepel az itinerben, amelyeken két körben mennek végig az indulók.  A szombati napra két pályát jelöltek ki a szervezők, a rövidebb 11,35 kilométeres szakasz kétszer, a 16,30 kilométeres gyorsasági háromszor szerepel az útvonallapon, utóbbi lesz a Power Stage is. A Salgó Rally összesen 131,2 kilométer aszfaltos gyorsaságival várja a nevezőket.

A Salgó Rally versenyközpontja a salgótarjáni Városi Sportcsarnok, míg a célceremónia helyszíne a salgótarjáni Kisfőtér.