Mecsek Rallye: Abszolút második hely

Végig az élmezőnyben autózva az összetett második helyen zárta a hétvégi Mecsek Rallye-t a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

"Jól indult a versenyünk, pénteken az első körben minden gyorsasági szakaszon a harmadik helyen végeztünk, bár úgy éreztük, a gumitaktikánkon változtatnunk kell, mert nem volt teljesen jó a tapadásunk. A közelgő viharos időjárás miatt a pénteki teljes második kört törölték a szervezők, így szombaton újult erővel folytattuk a versenyt, és az első gyorsasági szakaszt egyből meg is nyertük. Vincze Feriékkel és Klausz Viktorékkal egy jó hangulatú, kiélezett küzdelem alakult ki az első helyekért, amit nagyon élveztünk" - kezdi Frici.

"A Hetvehely - Golgota gyorsaságin kicsit visszafogottabban autóztam, mert váltásnál észrevettem, hogy nagyon csattan a váltó, de szerencsére ez problémát nem okozott. Okosan, de nem spórolósan versenyeztünk, szerettük volna látni, mire vagyunk képesek, így mindent beleadtunk. Mind az autó, mind a csapat részéről egy hibamentes versenyt tudhatunk magunk mögött, aminek nagyon örülünk. Feriék egy kicsit elhúztak, de végig ott voltunk a nyomukban, és mivel mögöttünk is nagyon jöttek, fel kellett építenünk az előnyünket, ami izgalmas taktikai csatát hozott" - folytatja Frici.

"A Pécs környéki pályák továbbra is közel állnak a szívünkhöz, örülünk ennek a második helynek, a verseny vége felé már nem kockáztattunk. Ezzel az eredménnyel jelenleg a bajnokságban is az összetett második helyen állunk, ahonnan már csak felfelé vezet az út. Köszönjük a csapatnak, a támogatóinknak és a szurkolóinknak ezt a mecseki hétvégét!" - teszi hozzá Ági.

A Magyar Országos Rallye Bajnokság augusztus 4-6. között a Veszprém Rallye-val folytatódik.