Veszprém Rallye: Jön a szezon második murvás versenye

Turán Frici és Farnadi Ági az idény második murvás versenyén, az egynapos Veszprém Rallye-n áll rajthoz augusztus 5-6. között a Volkswagen Polo GTI R5-tel. Az ORB negyedik fordulóján a versenyzőknek 7 gyorsasági szakaszt és közel 122 versenykilométert kell teljesíteniük, az itinerben Kislőd, Hegyesd és a Kislőtér is szerepel.

A Veszprém Rallye komoly múlttal rendelkező verseny, immáron 29. alkalommal rendezik meg, az ORB mezőnyében 70 versenyző áll rajthoz.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet, ugyanis a szezon elején örültem, hogy idén újra kétnaposak a versenyek, azonban a Veszprém Rallye most egynapos lesz. Jó hír viszont, hogy a szombati kvalifikációs futam is a program része, ami sokkal nézőbarátabbá teszi a versenyt, ugyanis a gyorsasági szakaszok egyébként eléggé el vannak zárva a szurkolók elől, a természetvédelmi területek és a lőtér miatt. Ezt kompenzálva talán a legélvezetesebb rész nézői szempontból a szombati kvalifikáció lesz, ahol az első 15 autó harcol majd a vasárnapi rajtpozícióért" - kezdi Frici.

A kvalifikációs futamot Királyszentistvánon rendezik, a versenyzőknek háromszor lesz lehetőségük végigmenni a pályán: két edzéslehetőség után a 3. idejét már élesben mérik, és ennek alapján alakul ki a vasárnapi rajtsorrend. A hivatalos tesztre pedig augusztus 4-én, 16-20 óra között kerül sor Litér település külterületén, egy 4km hosszú tesztpályán.

"Alapvetően szeretjük a veszprémi pályákat, Kislőtér és Hegyesd kifejezetten közel áll a szívünkhöz, Kislődön eddig kevésbé voltunk szerencsések, de a tempónk megvan ahhoz, hogy az idei évben is jó helyen végezzünk. A héten még pénteken tesztelünk, a mérnökünkkel kitaláltunk még pár új beállítást, próbálunk még olyan változtatásokat eszközölni, amiktől gyorsulni tudunk" - folytatja Frici.

"Ha a megyét nézzük, majdnem hazai verseny lesz ez nekem, szeretjük a murvát és úgy érezzük, maximálisan felkészültünk. Kíváncsian várjuk, milyen változások lesznek az útvonalban, ha egyáltalán változtattak a szervezők. A verseny ugyan egynapos, viszont ez egy hosszú nap lesz, hosszabb gyorsasági szakaszokkal, így az elejétől a végéig ott kell lennünk fejben a sikerhez" - teszi hozzá Ági.
Frici és Ági jelenleg az ORB összetett 2. helyéről várják a veszprémi folytatást.