Farnadi Ági: “Különleges érzés hazai pályán versenyezni”

Rendhagyó sajtótájékoztatóval nyitották meg a hétvégi Veszprém Rallye-t, ugyanis a meghívottakat a veszprém megyei kötődés kapcsolta össze. A Turán Motorsport csapatát Frici navigátora, Farnadi Ági képviselte, aki ajkai születésű.

"Jó érzéssel tölt el, hogy a szervezők a megyén belül erre is gondolnak és kiemelt szerepet szánnak a hazai versenyzőknek. Mindig különleges érzés itthoni közönség előtt versenyezni, egy plusz töltetet, motivációt ad, ugyanis a legtöbb baráttal ilyenkor találkozok. Kifejezetten örülök, hogy ez is egy murvás verseny, a pályák egyszerűen megunhatatlanok. Talán Frici nevében is mondhatom, hogy a hegyesdi szakasz a kedvencünk, gyors, jó minőségű, taktikus pálya, ami tavaly is feküdt Fricinek, sőt az előző évben először sikerült megnyernünk a kislődi gyorsaságit is. Próbálunk idén még okosabban autózni, és átmenteni a tavalyi jó részeredményeinket az idei versenyre" ? mondja Farnadi Ági.

Veszprém a rali egyik vidéki fellegvára, a kulturális programok mellett igazi kultusza van itt az autósportnak. A murvás futamok jelentősége, megőrzése és kiterjesztése pedig kiemelten fontos az utóbbi években. A szervezők emellett maximálisan odafigyelnek a nézői biztonságra és a környezetvédelmi tényezőkre.

"A sajtótájékoztató kapcsolatépítés szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bír, jó érezni a helyi támogatást, valamint látni, hogy az autósport is lehet zöldebb. Sokan úgy tekintenek a ralisportra, hogy az csak rombolja a környezeti értékeinket, de több olyan kezdeményezés is elindult már, ami ezt cáfolja. Például Salgótarján pályáin volt közös szemétszedés a nézőkkel és a verseny után tisztábban adták vissza az erdőt, mint amilyen volt" ? folytatja Ági.

"Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa, ahol a Zöld Város projekt részeként új közösségi tereket adnak át, elektromos kerékpárokat lehet bérelni a városban és az előző évben az elektromos buszok is forgalomra álltak. Folyamatosan fejlődik a város, öröm, hogy ezt a szemléletmódot a ralisportba is átültetik" ? teszi hozzá Ági.

A vasárnapi Veszprém Rallye-n 7 gyorsasági szakasz és 121 versenykilométer vár a versenyzőkre, a várható eső pedig még izgalmasabbá teheti a megmérettetést.