Küzdelmes hétvége, látványos versenyzés

Izgalmas pályák, látványos városi gyorsasági, nagyon sok néző. Turán Frici és Farnadi Ági küzdelmes hétvégét zárt a kétnapos Győr Rallye-n, ugyanis a páros dolgát egy kormányszervó meghibásodás is nehezítette. Végül azonban sikerült a csapatnak orvosolni a problémát és Friciék behozták a Volkswagen Polo-t az abszolút 5. helyre, amivel megőrizték a 2. helyüket a bajnokságban.

"Nagyon küzdős, nehéz hétvégét zártunk a Győr Rallye-n, ahol szinte mindent megéltünk, amit csak lehetett. Az első gyors jól indult, a 3. idővel jöttünk le a pályáról, és úgy éreztük, még sok maradt benne, így optimistán mentünk a következőre. A 2. gyorsasági szakasz közepén elszállt a kormányszervónk, ami nagyon megnehezítette a haladásunk, vissza kellett vennünk a tempónkból, és itt sok időt veszítettünk. A célunk ezt követően az volt, hogy be tudjuk fejezni a napot, ami szerencsére sikerült, estére pedig a csapat is orvosolta a problémát, amit ezúton is köszönünk nekik" - kezdi Turán Frici.

"Elhatároztuk, hogy szeretnénk ezt a versenyt végigvinni, vasárnap egy jót autózni és a lehető legjobb pozíciót elhozni. Az hamar világossá vált, hogy Vincze Feriékkel már nem lehet felvenni a kesztyűt, nagyon jól mentek ezen a versenyen is, és így a bajnoki cím is eldőlt. Gratulálunk nekik, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Mi végül az abszolút 5. helyen zártuk a Győr Rallye-t, ami jó eredmény annak tudatában, hogy küzdelmes volt. A bajnoki szezon még természetesen nem ért véget, de ezzel most megerősítettük a 2. helyünket a tabellán" - folytatja Frici.

"Jól szervezett verseny volt, nagyon sok néző látogatott ki, és a városi gyorsaságin is látványosan tudtunk menni. Próbáltunk felszabadultan, gyorsan, a nézőknek autózni, ami az időeredményen és a visszajelzésekből is látszott. A Rábaring megtelt, annyian eljöttek, köszönet illeti a szervezőket, jó pályákat találtak ki és jól kezelték a sok szurkolót is" - teszi hozzá Ági.

"Rengeteg támogatást, pozitív üzenetet, kedves szavakat kaptunk a szurkolóinktól az egész hétvége alatt, amiért hálásak vagyunk és igyekszünk a továbbiakban is meghálálni a bizalmat" - zárja gondolatait Frici.

A bajnoki szezon zárásaként október 6-8. között a Zemplénbe érkezik a nemzetközi versenyzőkkel kiegészült mezőny a Rally Hungary-ra.